Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Eindeloze mogelijkheden in fotografie met behulp van een drone

Als je een (hobby) fotograaf bent, is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de eindeloze mogelijkheden als je gebruik maakt van een drone. Als je het leuk vindt om de mooiste birdview foto’s en of video’s te maken en te bewerken, kun je niet zonder een drone. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Waar let je op bij het kopen van een geschikte drone om te fotograferen?

Als je op zoek bent naar de meest geschikte drone om te fotograferen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Denk hierbij aan de kwaliteit van de drone maar van de camera die erin gemonteerd is. De beelden die je maakt moeten immers wel scherp zijn. Daarnaast is het van belang dat er een beeldstabilisator op je camera zit ter voorkoming dat trillingen de kwaliteit van de beelden verstoren. Een ander punt om op te letten is de accucapaciteit want je wilt je opnamesessie niet onderbreken omdat de drone geen prik meer heeft. Ben je van plan om in onbekende gebieden te fotograferen? Dan kan een drone met GPS functie wel erg handig zijn.

Tips voor het fotograferen met een drone

Je hebt oneindig veel manieren om de beelden die je geschoten hebt te editen. Er zijn veel bewerkingsprogramma’s die je kunt gebruiken en er is hier zeer veel informatie over te vinden op het internet. We richten onze tips dan ook op het fotograferen met behulp van een drone. Het is bijvoorbeeld aan te raden om in dit geval in RAW te fotograferen en niet in JPG. Dit om de eenvoudige reden dat je dan veel meer bewerkingsmogelijkheden hebt. Daarnaast is het verstandig om met een lage ISO waarde te fotograferen. Een drone heeft immers een relatief kleine beeldsensor die juist opgebouwd is uit heel veel pixels. Hierdoor kan een pixel minder licht opvangen. Dit “probleem” kun je ondervangen door de juiste ISO waarde in te stellen. Een andere tip is dat je het beste filters kunt gebruiken om de hoeveelheid licht dat kan doordringen in je sensor te reguleren.  

 

Mogelijkheden in Birdview fotografie

Met betrekking tot birdview fotografie is het leuk om je nieuwe kansen eens uit te proberen. Je komt er dan vanzelf achter dat je niet te hoog moet vliegen om wat meer details vast te leggen, je waanzinnig mooie beelden krijgt als je gaat fotograferen tijdens het gouden uur (net na het opkomen van de zon en net voordat de zon onder gaat) en dat het ook leuk is om de camera recht omlaag te richten om een nieuw perspectief te krijgen. Je ontdekt al snel dat fotografie met behulp van een drone je eindeloze mogelijkheden biedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-07T11:15:05.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.