Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vraag naar sneller internet waaronder glasvezel blijft stijgen

Zowel in de particuliere als zakelijke sector blijft het gebruik van internet steeds maar toenemen. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat veel processen gedigitaliseerd worden, maar ook met het toenemende gebruik van smart apparaten. En wanneer internet intensiever gebruikt wordt, is een snellere verbinding gewenst, omdat daardoor de snelheid per apparaat kan afnemen. Het netwerk wordt dan namelijk meer belast.

Het snelste internet op iedere locatie

Wie als ict-professional voornamelijk vanuit thuis werkt die kan eenvoudig internet thuis vergelijken om het snelste abonnement te vinden op zijn of haar adres. Dat geldt ook voor bedrijfslocaties. Middels de PostcodeCheck van vergelijkingssite ProviderCheck ontdek je binnen een minuutje alle aanbiedingen op de betreffende locatie en zie je tevens wat de hoogst mogelijke snelheid is via een van de vaste abonnementen.

Vergelijken en overstappen loont, omdat providers welkomstkorting bieden die al snel oploopt tot €30 per maand voordeel in het eerste (half) jaar van het abonnement. Voor grote bedrijven is dit voordeel misschien nauwelijks merkbaar op de balans, maar voor kleine bedrijven en freelancers kan dit toch een mooie besparing zijn die op een eenvoudige manier te realiseren is. Mogelijk ontvang je op die manier sneller internet voor zelfs een lagere prijs.

Kiezen voor glasvezel

Glasvezel is steeds meer in opkomst en wordt door intensieve internetgebruikers zonder twijfel als wenselijk beschouwd, enerzijds omdat het super stabiel is en anderzijds omdat upload- en downloadsnelheid hierbij altijd gelijk zijn. Via de PostcodeCheck kun je tevens eenvoudig glasvezel vergelijken en zien of het beschikbaar is op het betreffende particuliere of zakelijke adres. Ook op glasvezel wordt welkomstkorting geboden. Je kunt hierbij kiezen voor snelheden tot wel 100Gb.

Freelancer: particulier of zakelijk internet afsluiten?

Werk je voornamelijk vanuit thuis dan twijfel je misschien of je particulier of zakelijk internet moet afsluiten. Beide opties hebben een aantal voordelen en de keuze is compleet aan jou. Vaak lijkt particulier internet op het eerste oog interessanter, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Hieronder een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden.

Particulier internet is qua maandbedrag goedkoper, althans als je kijkt naar wat er van je rekening afgeschreven wordt. Daar krijg je vaak ook nog leuke cadeautjes bij, zoals een gratis abonnement op een streamingsdienst of gratis wifi-boosters. Daarentegen kun je bij een zakelijk abonnement de btw terugvragen, waardoor het bedrag dat je in eerste instantie lijkt te moeten betalen, onder de streep toch voordeliger uitkomt.

Bovendien moet je er rekening mee houden dat je de hoogste particuliere korting ontvangt wanneer je internet combineert met tv (en bellen). Je mag bij het afsluiten van een particulier abonnement echter alleen het internetgedeelte ‘dat je zakelijk gebruikt’ aftrekken, wat het boekhoudkundig erg lastig maakt. Zo ben je die financiële voordelen misschien al wel weer kwijt aan de kosten van een boekhouder. Dat geldt echter ook wanneer je het zakelijke abonnement ook privé gebruikt. Check zeker even de Belastingdienst om meer te weten over het aftrekken van zakelijke kosten of vraag je boekhouder om advies.

Administratief kan het dus zeker lastig zijn om het internetgebruik voor zakelijk en privé op te splitsen, dus daarom kiezen uiteindelijk veel thuiswerkende freelancers ervoor om voor particulier internet te gaan. Toch heeft zakelijk internet nog een aantal andere voordelen die voor jou als ict-specialist mogelijk interessant zijn.

Het voordeel van zakelijk internet is dat je betere service ontvangt. Een dag zonder internet kan cruciaal zijn en bij zakelijk internet bieden de meeste providers 24/7 een helpdesk. Ook kun je gebruikmaken van extra diensten, zoals vaste IP-adressen, firewall diensten, een op maat gemaakte Service Level Agreement, alarmsystemen en het opzetten van pinbetalingen. De uptime van zakelijke verbindingen is daarnaast bijna 100%.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-20T22:00:43.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.