Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Onfido lanceert nieuwe generatie biometrische gezichtstechnologie

Onfido, introduceert vandaag Motion voor zijn Real Identity Platform. Deze nieuwste generatie biometrische liveness detectie oplossing levert naadloze, veilige en inclusieve klantverificatie en is iBeta Level 2 gecertificeerd. Dankzij simpele hoofdherkenning kunnen bedrijven de onboarding van klanten automatiseren, meer klanten sneller en efficiënter toegang verschaffen en tegelijkertijd hun frauderisico aanzienlijk verlagen.

Als gevolg van de slimmere tactieken van criminelen is identiteitsfraude met 43% gestegen ten opzichte van vorig jaar en complexe fraude met 57%. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van realistische 2D/3D-maskers en display-aanvallen, bijvoorbeeld door het tonen van een foto van een persoon op een scherm, om verificatiesystemen te omzeilen. Bovendien worden de kansen voor fraudeurs alleen maar groter, aangezien 9 van de 10 consumenten gemakkelijk toegang hebben tot digitale diensten. Bedrijven moeten daarom niet alleen nauwkeurigere fraudemaatregelen nemen voor de verificatie van nieuwe en bestaande klanten, maar ze moeten er ook voor zorgen dat ze in minder dan 10 minuten het vertrouwen van potentiële klanten winnen, anders lopen ze het risico hen te verliezen. Gelukkig worden biometrische methoden steeds meer geaccepteerd: 77% van de consumenten vindt ze handiger dan de bestaande verificatiemethoden. 

Motion is gebaseerd op Onfido's bekroonde AI-technologie Atlas, wat gebruikers verzekert van snelle, accurate en eerlijke AI met een nieuwe generatie fraudedetectie op mondiaal niveau. Motion vermindert bias bij gebruikers van alle etnische groepen. Dit is mogelijk dankzij Onfido's geavanceerde deep learning architecturen. Deze architecturen bestaan uit 10.000+ micromodellen die zijn ontworpen om verschillende elementen van een identiteitsdocument en biometrische gegevens te analyseren. Op deze manier is het mogelijk om fraude te bestrijden en bias te verminderen.

Het Onfido Real Identity Platform is ontworpen om het vertrouwen tussen organisaties en hun klanten gedurende de gehele klantlevenscyclus te waarborgen. Het verifieert automatisch de identiteit van een klant met behulp van slimme document- en biometrische verificatie, betrouwbare gegevensbronnen en passieve fraudesignalen. Dankzij de integratie van Motion kan 95% van de gebruikers nu in 10 seconden of minder onboard worden, met een foutief afwijzingspercentage en een acceptatiepercentage van minder dan 0,1%.

Het gebruik van biometrie door Onfido klanten is het laatste jaar met 160% gestegen, aangezien steeds meer bedrijven hun onderneming willen beveiligen en tegelijkertijd klanten de best mogelijke gebruikerservaring willen bieden.

Het compliance-platform Amiqus maakt al gebruik van Motion om personeel digitaal te onboarden.

“Het Amiqus-platform is gecertificeerd volgens de hoogste standaard door de Britse overheid en DBS digitale identiteitsschema's. Honderden gereguleerde bedrijven en organisaties in de publieke sector die op grote schaal opereren, vertrouwen op ons voor het leveren van toegankelijke, robuuste en naadloze onboarding en screening van personeel,“ aldus Callum Murray, CEO en oprichter van Amiqus. "Onfido Motion is een fantastische aanvulling op deze mogelijkheid en komt op een moment dat werkgevers zich bewust zijn van het feit dat werknemers recht hebben om digitaal te werken."

Het micromobiliteits- en scooterplatform Check is één van de eerste klanten die gebruik maakt van Motion:

"Dankzij Onfido Motion is het voor onze klanten heel duidelijk wat er van hen wordt gevraagd bij verificatie,“ zegt Rick Van't Hof, Product Owner bij Check. "Het stelt hen in staat om binnen enkele seconden een account aan te maken, zodat ze meteen onderweg kunnen op één van onze scooters. Bovendien kunnen we dankzij Motion ook onze bedrijfskosten laag houden en efficiënter werken."

"In de snelle digitale wereld van vandaag draait alles om het bieden van de beste gebruikerservaring. Consumenten willen binnen enkele seconden toegang hebben tot producten en diensten, maar wel in de wetenschap dat ze veilig zijn," zegt Alex Valle, Chief Product Officer van Onfido. "Met Motion is dat nu mogelijk, met een biometrische liveness-oplossing die eenvoudige, eerlijke en veilige toegang biedt tot online diensten, van bankieren en gamen tot crypto, huurauto's en scooters."  

Door de Smart Capture SDK van Onfido kan Motion eenvoudig worden geconfigureerd en naadloos worden ingepast in de workflows van klanten. Dankzij de intelligentie afkomstig van uitgebreide diverse datasets, die het resultaat zijn van meer dan tien jaar verificatie van identiteiten wereldwijd, is Motion één van de meest nauwkeurige en eerlijke oplossingen op het gebied van liveness op de markt. Onfido Motion is nu beschikbaar. 

Bekijk hier de video van Onfido Motion:

Registreer voor de aankomende webinar op vier oktober om 16.00 uur en kom meer te weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-22T14:18:29.000Z Onfido


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.