Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

UiPath en OutSystems bundelen krachten

Leiders in robotic process automation en low-code applicatieontwikkeling bundelen krachten om bedrijven aan eenvoudige en veilige automatisering van complexe bedrijfsprocessen te helpen.

Utrecht OutSystems, ontwikkelaar van het meest gebruikte high-performance low-code platform ter wereld en UiPath (NYSE: PATH), een vooraanstaande leverancier van zakelijke automatiseringssoftware, maken vandaag hun samenwerking bekend. Door het platform voor zakelijke automatisering van UiPath te combineren met het low-code platform van OutSystems kunnen gezamenlijke klanten op een slimme en veilige manier hun kernprocessen en -applicaties automatiseren. Hierdoor worden kostenbesparingen gerealiseerd en wordt de efficiëntie verbeterd. Dit zorgt voor een nog betere applicatie-ervaring. 

De oplossingen en diensten van beide bedrijven worden geïntegreerd met behulp van een nieuwe connector die het mogelijk maakt softwarerobots van UiPath te beheren vanuit de OutSystems applicaties. Deze best-of-breed aanpak voorkomt een vendor lock-in en maximaliseert de ROI. 

Samenwerking biedt grote voordelen voor verbeteren bedrijfsprocessen

Door de samenwerking ervaren de gezamenlijke klanten van OutSystems en UiPath meerdere voordelen. Het zorgt onder andere voor een integrale orchestration van geautomatiseerde processen binnen al hun afdelingen en informatiesystemen. Ook kunnen samengestelde applicaties met gebruiksvriendelijke interfaces en ingebouwde integratiemogelijkheden in een korte tijd worden ontwikkeld. 

Verder kunnen geavanceerde technologieën als AI en ML op een eenvoudige wijze worden geïntegreerd met bedrijfsprocessen. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk het uitlezen en analyseren van documenten, business intelligence, beeldmateriaal en teksten te automatiseren. En kan robotic process automation (RPA) worden ingezet voor het automatiseren van handmatige testprocessen om fouten te verminderen en kwaliteitscontroles sneller te laten verlopen.

“Door de digitale transformatie voelen organisaties de noodzaak om te zorgen voor slimmere en efficiëntere werkomgevingen en voor een optimale klantervaring”, zegt Rui Pereira, vice president Global Channel bij OutSystems. “Onze high-performance low-code ontwikkelingsaanpak, gecombineerd met de automatiseringskracht van het UiPath platform, voorziet onze gezamenlijke klanten van een bewezen roadmap die zorgt voor ingrijpende efficiëntieslagen. Dankzij deze integratie kunnen IT-managers het kennishiaat binnen hun team dichten om innovatie te versnellen en zij generen hiermee een enorme waarde voor hun bedrijf.”

“Ruim de helft van alle grote ondernemingen heeft vier of meer gelijktijdige automatiseringsinitiatieven ontplooid. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen maar zal toenemen. Dit blijkt uit een rapport van Gartner”, zegt Dhruv Asher, senior vice president Alliances & Business Development bij UiPath. “Onze samenwerking met OutSystems is van cruciaal belang om te voorzien in de groeiende vraag vanuit de zakelijke markt. Dit stelt onze gezamenlijke klanten in staat om complexe automatisering op elke gewenste schaal toe te passen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-07T09:26:19.000Z Marcommit


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.