Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digitale weginspecteur INSPECH nu beschikbaar in abonnementsvorm

BrainCreators kondigt vandaag aan dat INSPECH nu beschikbaar is als abonnement. Het INSPECH abonnement stelt klanten, zoals provincies, waterschappen, infrabedrijven en gemeenten, in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de volgende stappen van hun onderhoudsproces.

Volgens BrainCreators komen wegbeheerders steeds meer onder druk te staan, om aan de kwaliteitseisen rondom duurzaamheid en veiligheid te voldoen. Wegbeheerder hebben hierdoor een dynamisch inzicht nodig, waardoor ze kortere onderhoudscycli kunnen inplannen die past binnen hun beschikbare budget. Om dit te realiseren moeten wegbeheerders hun lokale beheersysteem dynamisch kunnen bijwerken met betrouwbare en volledige inzichten, waardoor ze sneller hun onderhoud kunnen inplannen binnen het beschikbare budget. Dankzij het INSPECH abonnement krijgen gebruikers waardevolle informatie en inzichten om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over het behoud van de prestaties van hun wegeninfrastructuur. De oplossing is ontworpen om gebruikers te voorzien van de informatie die zij nodig hebben om hun strategische operaties, inspectieprocessen en resultaten te optimaliseren.

Het abonnement biedt gebruikers altijd en overal een totaaloverzicht van het wegennet, zodat ze een actueel onderhoudsplan kunnen ontwikkelen. Met name bij vorst, neerslag of hoge temperaturen is een goed inzicht cruciaal. Dergelijk temperaturen  zorgen voor versnelde achteruitgang van de toestand van de wegen. Bij lage temperaturen wordt het bindmiddel in het asfalt brosser en ontstaan er scheurtjes. Bij vorst bevriest het water in deze scheurtjes en zet het uit. Daardoor raken meer steentjes los uit het wegdek dan anders. Deze losse steentjes kunnen schade veroorzaken aan voertuigen. Door droogte ontstaan met name in veengebieden verzakkingen met scheurvorming tot mogelijk gevolg. 

Door het pragmatisch inzetten van innovatieve technologieën, zoals Artificial Intelligence (AI) en workflow automation in een ‘digital twin’, kunnen gebruikers hun onderhoudsplanning optimaliseren voor een duurzamer, veiliger en efficiënter wegbeheer. Met INSPECH kunnen gebruikers eenvoudig inzoomen, aan de hand van een interactieve kaart, en de staat van het wegdek beoordelen. Het resultaat is een optimaal onderhoudsplanning proces dat budget allocatie optimaliseert en de levensduur van het wegdek verlengt door tijdig ingrijpen. INSPECH werkt ook op mobiele apparaten, zoals iPads, om onderhoudsmedewerkers in het veld te helpen met accurate schade-informatie. Zodoende verbetert INSPECH de communicatie, coördinatie en samenwerking met andere afdelingen en stakeholders aanzienlijk. 

Voor klanten die meer gedetailleerde weginspecties willen uitvoeren werkt BrainCreators samen met Unihorn en zijn de prijzen op aanvraag. Unihorn is een landelijke dienstverlener die end-to-end weginspecties uitvoert en weginspectie volledig uit handen kan nemen. Het bedrijf kan INSPECH klanten helpen met het scannen van wegen, het vastleggen van videodata, onderhoud plegen en klanten voorzien van advies en rapportages. Klanten die samenwerken met Unihorn krijgen direct inzicht van de resultaten in de INSPECH omgeving. Unihorn werkt volgens CROW 146, DWW 2002-071 of MicroPaver ASTM D5340. 

Glenn Brouwer, mede-oprichter en CRO van BrainCreators: "Wij merken dat wegbeheerders steeds meer onder druk komen te staan, om aan de kwaliteitseisen rondom duurzaamheid en veiligheid te voldoen. Met het INSPECH abonnement kunnen gebruikers beter geïnformeerde beslissingen nemen over het behoud van de prestaties van hun wegeninfrastructuur. Hierdoor kunnen zij hun onderhoudsplannen voor wegonderhoud actueel houden naargelang het beschikbare budget. Waarbij de opgenomen videodata eigendom van de klant blijven."

INSPECH is beschikbaar vanaf €‎499 per maand. 

Meer informatie kunt u vinden via www.inspech.com/nl

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-10T10:51:49.000Z BrainCreators


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.