Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe laptop? Drie tips!

Ga je studeren? Heb je een nieuwe baan? Of wil je gaan gamen? Daar schaf je waarschijnlijk een nieuwe laptop voor aan. De zoektocht naar een laptop kan een lastige zoektocht zijn. Je let op waar je het voor gebruikt, hoeveel opslag je nodig hebt, en hoelang de batterij mee moet gaan. Dat is voor elke laptop anders. Lees snel verder en ontdek waar jij op let bij het kiezen van een nieuwe laptop!

Waar gebruik je het voor?

Bedenk ten eerste waar je de laptop voor wilt gebruiken. Een laptop die je voor je werk gebruikt, beschikt over andere programma’s dan die voor de studie. Daarom ga je een laptop vergelijken op basis van het doel. Ga na of programma’s die je nodig hebt, zoals Adobe, Word, en Excel, gedownload kunnen worden. Ga je echt zware software gebruiken? Dan kies je een laptop met nog betere specificaties. 

Hoeveel opslag heb je nodig?

Daarnaast let je op de hoeveelheid opslag die je nodig hebt. Vooral foto’s, games en films nemen veel opslag in op je laptop. Voor school of werk heb je over het algemeen aan 256 gigabyte genoeg. Daarmee sla je gemakkelijk je bestanden en foto’s op. Heb je nog meer ruimte nodig? Overweeg dan een externe harde schijf of schaf ruimte in de cloud aan. Onthoud wel dat interne Solid State Drive betrouwbaarder is én vaak sneller werkt! 

Hoelang doe je met de batterij?

Tot slot kijk je naar de levensduur van de batterij. Tegenwoordig werken we steeds vaker op afstand. Het is natuurlijk fijn dat dit mogelijk is, maar ook je laptop moet dat volhouden. Vooral op plekken waar geen stopcontact aanwezig is, zoals de trein, is dit belangrijk. De moderne laptop gaat vaak lang mee zonder op te laden; soms wel zo'n acht tot tien uur.

Het ligt er natuurlijk ook aan welke programma’s je gebruikt. Met zware programma’s gaat je laptop sneller leeg. Ga dus na wanneer en waarvoor je de laptop gebruikt en pas daar je zoektocht op aan!

Het uitzoeken van een nieuwe laptop; je let op een aantal dingen. Ga na waar je het voor gebruikt, want een laptop voor school is anders dan een gaming laptop. Daarnaast bedenk je hoeveel opslag je nodig hebt. Tot slot kijk je naar de duur van de batterij: deze moet zo lang mogelijk meegaan. Dus, neem de tijd, vergelijk een aantal opties, en kies zo jouw perfecte laptop!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-14T11:05:17.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.