Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Betalen met een smartwatch: zo werkt het en dit zijn de voordelen

Onze manier van betalen is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Waar we vroeger contant geld of een traditionele bankpas gebruikten, omarmen we nu de nieuwste technologieën die ons leven gemakkelijker maken. Een van de meest fascinerende ontwikkelingen op het gebied van betalingsmethoden is het gebruik van smartwatches. Maar hoe werkt betalen met een smartwatch eigenlijk? En wat zijn de voordelen? We lichten het hier voor je toe.

Betalen met een draai van je pols

Betalen met een smartwatch is vergelijkbaar met contactloos betalen via een smartphone of pinpas, maar dan zelfs nóg gemakkelijker. In plaats van eerst je portemonnee of telefoon erbij te pakken, hoef je enkel je pols naar het pinapparaat te draaien. Dit maakt de betaling snel en moeiteloos, ideaal als je haast hebt of gewoon gemak wilt. De technologie achter betalen met een smartwatch is gebaseerd op Near Field Communication (NFC). Wanneer de smartwatch dicht bij een compatibel pinapparaat komt, wordt er een veilige verbinding gemaakt. Zodra deze verbinding tot stand is gebracht, wordt de betaling uitgevoerd.

Mobiel betalen met een smartwatch

Bij mobiel betalen met een smartwatch gaat het er niet alleen om dat je met een draai van de pols kunt betalen, maar het betekent ook dat je je niet langer naar de kassa hoeft te begeven. In combinatie met een mobiel pinapparaat betaal je bijvoorbeeld gewoon aan tafel, zonder dat het nodig is om de gezelligheid te verlaten. Als ondernemers willen dat klanten overal kunnen betalen met hun smartwatch, hebben ze een mobiel pinapparaat nodig dat de NFC-technologie ondersteunt. Ze kunnen deze apparaten kopen of huren.

De voor- en nadelen op een rijtje

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan betalen met een smartwatch, te beginnen met de snelheid. Het betalen met een smartwatch is razendsnel! Een simpele draai van de pols is al voldoende. Zeker als ondernemers ook nog eens een mobiel pinapparaat kopen en gebruiken, is betalen zo gepiept. Daarnaast is er het gemak. Het is niet nodig om te rommelen met contant geld of een bankpas. En ook qua veiligheid zit het goed.

Zoals bij elke technologie heeft ook betalen met een smartwatch zijn uitdagingen. Als de accu van je smartwatch leeg is, kun je bijvoorbeeld niet betalen. Volledig afhankelijk zijn van een bepaalde technologie is sowieso altijd een risico. Bij storingen of als je het horloge gewoonweg vergeet, kan je dan namelijk niet betalen. Daarom blijft het belangrijk om ook op andere manieren van betalen terug te kunnen vallen. Neem dus ook altijd je pinpas mee als je gezellig gaat tafelen of shoppen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-19T12:49:09.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.