Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kennemer Wonen live met Property Management

Woningcorporatie Kennemer Wonen is live met Property Management. Met Property Management heeft Kennemer Wonen een flexibel ERP-systeem, inclusief ESB-dienst en Corporatie Cloud processen. “Interne - en ketenprocessen zijn efficiënter geworden waardoor we sneller kunnen schakelen”, aldus Dick Tromp directeur-bestuurder bij Kennemer Wonen.

Het afgelopen halfjaar heeft Kennemer Wonen het systeem uitvoerig getest, waarbij verschillende scenario’s met de eigen data werden doorlopen. De eerste ervaringen met het nieuwe systeem zijn zeer positief: het leidt tot kostenreductie, efficiënter werken en een uitgebreidere dienstverlening aan huurders.

Bijzonder aan het project is dat het systeem is uitgeleverd inclusief de ESB-dienst en de Corporatie Cloud processen, waardoor het eenvoudig is te integreren met systemen van derden. Hierdoor heeft de corporatie geen desinvesteringen gedaan voor reeds aanwezige oplossingen, maar is direct toegevoegde waarde geleverd. Dankzij de open architectuur is met de livegang Property Management geïntegreerd met het huurdersportaal van Malengo, het document management systeem van Square, de woningcartotheek van de Batavia Groep en het energiebeheersysteem van Vabi.

Naast de huurders van Kennemer Wonen, maken ook de aannemers integraal onderdeel uit van de processen en zijn grote stappen gezet op het gebied van ketensamenwerking. Processen die zich buiten de corporatie afspelen, zoals het dagelijks onderhoud van de woningen, worden volledig in de keten afgewikkeld. Daarbij worden alle gegevens slechts één keer vastgelegd.

Dick Tromp: “Onze dienstverlening willen we naar een hoger niveau tillen. We willen dat onze klanten meer online kunnen, zoals zelf direct een afspraak inplannen in de agenda voor een reparatieverzoek, actueel huursaldo inzien en digitaal post ontvangen. Wij willen flexibel inspelen op de behoefte van onze huurders en de samenwerking met onze partners. Dit betekent bijvoorbeeld dat de huurder op ieder gewenst moment zijn of haar zaken rond het huis, contract of een reparatie online moet kunnen regelen.

Ook buiten kantoortijden.
Property Management geeft ons een goed fundament. Enerzijds robuust als het de financiële kant van het systeem betreft, anderzijds is het voldoende flexibel en wendbaar om in te spelen op onze wensen voor de toekomst. Interne- en ketenprocessen zijn efficiënter geworden waardoor we sneller kunnen schakelen. Deze efficiencyslag betekent dat we goedkoper en sneller kunnen werken, wat ten goede komt aan de kwaliteit van onze dienstverlening.“

Wibo Pollmann: “Mede door de fijne samenwerking met Kennemer Wonen zijn wij in staat geweest dit project op tijd en binnen het gestelde budget op te leveren. Ik wil dan ook alle medewerkers van Kennemer Wonen enorm bedanken voor hun inzet en het getoonde vertrouwen in onze organisatie en oplossing. Ook maak ik graag van de gelegenheid gebruik mijn eigen collega’s te complimenteren. Zij hebben aangetoond dat NCCW keihard terug is en dat de markt niet meer om ons heen kan. Ten eerste hebben wij aangetoond over een enorme implementatiekracht te beschikken: op tijd en binnen budget. Ten tweede is Property Management niet eens het eindstation. Wij leveren een dusdanig moderne technologie dat Kennemer Wonen door kan met het verbeteren en digitaliseren van processen. Ten derde hebben wij de kracht laten zien van onze financieel sterke moeder TSS. De gedane investeringen in Property Management en de meerwaarde die dit oplevert worden opgemerkt. Op de agenda van Kennemer Wonen staat de efficiencyslag die is gemaakt en de nieuwe uitdagingen die dit met zich meebrengt”.

Ontzorgen
Property Management wordt aangeboden als cloud-oplossing. Dit betekent dat Kennemer Wonen altijd de nieuwste software tot haar beschikking heeft, aangepast aan nieuwe wet- en regelgeving en volledig getest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-02T20:44:00.000Z Nccw


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.