Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Epson wil bewustzijn over inkjet vergroten

Inkjet biedt economische, ecologische en sociale voordelen t.o.v. laser

Deze week lanceert Epson de ‘It’s your choice’ campagne, waarbij Epson’s visie dat bedrijven in Europa een keuze hebben als het gaat om de printtechnologie die zij gebruiken, centraal staat. De campagne beoogt het bewustzijn te vergroten van de zogenaamde triple-bottom-line voordelen van inkjet- t.o.v. laserprinters (ofwel de voordelen van inkjet m.b.t. economische, ecologische en sociale vlak) en hoe de keuze van printtechnologie door bedrijven invloed heeft op het bredere plaatje, namelijk op het milieu en de samenleving.

Ondanks de vele onderzoeken en analyses binnen de printing industrie, die aantonen dat de inkjetprintertechnologie inmiddels beter is dan de lasertechniek, wordt dit nog zeker niet door alle bedrijven in Europa gerealiseerd en omarmd. En aangezien duurzaamheid en de toekomst van de maatschappij hoog op de corporate agenda staan en de rapportage van niet-financiële activiteiten steeds belangrijker wordt, kan inkjettechnologie een significante en positieve bijdrage leveren aan de eco-efficiëntie en de productiviteit van ons personeel.

Volgens Epson is het van groot belang dat bedrijven de realiteit en het belang van inkjet versus laser beter begrijpen en nodigt hen dan ook uit deel te nemen aan een korte survey (2 minuten), die licht zal schijnen op deze kwestie. Vul de vragenlijst ook eens in, de feiten kunnen je verrassen.

Meer informatie over de inzet en investeringen van Epson m.b.t. de inkjettechnologie is te lezen in dit bericht.

IT's Your Choice

Wist u dat de technologie die u kiest voor uw werkomgeving de toekomst kan veranderen? De technologie kan een grote impact hebben op het milieu, de manier waarop u werkt en meer. Zelfs uw keuze van technologieën voor de werkomgeving waar u doorgaans wellicht niet lang bij stil staat, zoals de printer, kan van grote invloed zijn. Wat zou u kiezen, inkjet of laser?

De realiteit zal u wellicht verrassen:

AFVAL: Inkjet produceert tot 99% minder afval dan laser​ 1

ENERGIEVERBRUIK: Inkjet verbruikt tot 96% minder energie dan laser 2

SNELHEID: Inkjet is tot 3,5x sneller dan laser 3

PRODUCTIVITEIT: Inkjet vermindert interventietijd tot 98% vergeleken met laser 4

CO2: Inkjet produceert tot 92% minder CO2 dan laser 5
Industrierapporten, tests en vergelijkingen tonen aan waar wij al lang van overtuigd zijn: inkjet overtreft andere technologieën als het gaat om prestaties en efficiëntie. Hoewel printen een belangrijk deel van ons leven blijft, thuis en op het werk, kunnen bedrijven die ervoor kiezen te investeren in inkjet tot 99% minder afval 1, 96% lager energieverbruik 2 en 98% minder onderhouds- en interventietijd bereiken 4 . Inkjet-innovaties pakken de behoeften van bedrijven direct aan en daardoor zien we een verschuiving van laser naar inkjet binnen de Europese markt voor zakelijk printen. Bedrijven zien financiële, milieu- en sociale voordelen dankzij deze technologie.
Epson


Inkjettechnologie gaat verder dan printen op kantoor en heeft zijn flexibiliteit bewezen terwijl de marktbehoeften veranderen. De technologie hervormt marktsegmenten waaronder mode en decoratietextiel, verpakkingen en grootformaat signage printing, en maakt korte productieprocessen mogelijk terwijl kosten en afval worden verminderd.


1. Getest door BLI gedurende een periode van twee maanden tot en met februari 2017, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson.

2. Getest door BLI gedurende een periode van twee maanden tot en met februari 2017, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson.

3. Getest door BLI gedurende een periode van twee maanden tot en met februari 2017, FPOT gedurende slaapstand 's nachts, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson.

4. Getest door BLI gedurende een periode van twee maanden tot en met februari 2017, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson.

5. Gebaseerd op de extractie en verwerking van grondstoffen en de productie van verbruiksartikelen. Getest volgens Epson-methodologie: 1. De berekening is alleen CO2-uitstoot als belasting voor opwarming van de aarde. 2. De resultaten van de berekening zijn gebaseerd op zelfverklaring. (Er is geen verificatie van derden ontvangen.) 3. Wij gebruiken de coëfficiënt van CO2 (kg-CO2/eenheid) die is gepubliceerd in JEMAI-database 'LCA Pro'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-02T14:09:39.000Z Epson