Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

FutureXL: Digitale Transformatiekracht

Kweekel en Ventus realiseren Digitale Transformatie met FutureXL. Zonder cohesie tussen digitaal leiderschap en technologische innovatie blijft Digitale Transformatie een vanuit de IT gedreven project. Dit is wat Flip Houtman en Fiona van Maanen zich realiseerden toen zij zagen dat de groeikansen van digitalisering door veel organisaties als IT-aangelegenheid worden opgepakt. Het resultaat is een samenwerking tussen de IT- en digitaliseringskennis en realisatiekracht van Ventus en de verandermanagement en leiderschap skills van Kweekel, waarin digitale transformatie vanuit de kern van leiderschap, cultuur en verandering wordt ingezet.

Flip Houtman zegt over deze stap “Er zijn enorme kansen voor organisaties om de digitalisering te gebruiken als opstap naar de toekomst. Bij de implementatie merken wij echter dat vanuit de IT in gang gezette veranderingen vaak voorbijgaan aan klantgerichtheid en de gevolgen voor de organisatiecultuur. De samenhang met de strategie van het bedrijf is vaak onvoldoende gelegd en het digitale leiderschap vanuit de business nog niet op het juiste niveau. Samen met Kweekel kunnen wij deze cultuuromslag en digitale leiderschapscapaciteit wel bieden. FutureXL kiest hiermee voor een unieke aanpak, een aanpak waarin juist die domeinen worden benoemd die bepalend zijn voor het al dan niet slagen van een Digitale Transformatie. In onze optiek zijn dat: de klant centraal, innovatie, cultuur en digitaal leiderschap. We zijn zeer enthousiast over deze volgende stap in de ontwikkeling van onze dienstverlening!”

Fiona van Maanen is enthousiast over de samenwerking. “In de training en begeleiding van managers en teams merken wij dat er kennis en realisatiekracht nodig is om de gewenste digitale kansen te benutten. Ook in de training Digitaal Leiderschap zien wij dat leiders een concrete visie op de toekomst ontwikkelen, maar het ontbreekt ze dan aan een partij die zowel op het vlak van strategie, transformatie als realisatie met hen mee denkt. Door de krachten te bundelen en door onze unieke aanpak kunnen wij hiermee teams en organisaties nog beter ondersteunen in de ontwikkeling en uitvoering van hun digitale strategie. FutureXL heeft hiervoor een Transformation Framework ontwikkeld dat, gedragen door de onderliggende technologische ontwikkelingen, het mogelijk maakt om succesvol en gestructureerd een Digitale Transformatie te realiseren.”

FutureXL levert de specialistische kennis en kunde om digitale strategie, transformatie en realisatie waar te maken. FutureXL biedt geen standaardrecept maar werkt met een aantal vaste ingrediënten. Centraal staan hierbij customer centricity, cultuur, innovatie en digitaal leiderschap. Met hoofd, hart en handen werken aan strategie, transformatie en realisatie. Met behulp van training begeleiden wij de teams om continue digitaal te blijven verbeteren. 

Dat is FutureXL. Waar de realisatiekracht in IT samen komt met meer werkplezier en hogere klanttevredenheid.

Over Kweekel

Kweekel, opgericht in 1998, levert training en advies op het gebied van verandermanagement, leiderschap en houding & gedrag. Talentontwikkeling en persoonlijke groei van organisaties, teams en leiders en managers staat hierbij centraal.

Over Ventus

Ventus, opgericht in 1998, is een IT-detacheringsbureau die haar klanten ondersteunt met het detacheren van IT-managers, IT-adviseurs en IT-specialisten. Onze IT-professionals hebben hierbij o.a. expertise op het gebied van infrastructuur, security, netwerken, (automated) testen, testmanagement, agile scrum, projectmanagement, servicemanagement en business analyse.

Meer weten? www.FutureXL.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-05T14:21:50.000Z FutureXL
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.