Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe werken wij aan het toegankelijk maken van crypto-hardware

Crypto minen vanaf uw kantoor of thuis - waar u ook bent - nu is het mogelijk met een klein-5Watt-verbruikend apparaat. MNTD., een merk opgericht door RAKwireless (RAK), om crypto-hardware toegankelijk te maken voor iedereen.

Aangezien Moqod en onze vrienden Apps with love deel uitmaken van het ontwikkelingsteam, kunnen wij uitleggen hoe deze miners in real time werken.

RAK maakte de aller eerste hotspots voor Helium en heeft sindsdien het grootste aantal hotspots gemaakt dat tot op heden is uitgerold. Helium is een in Silicon Valley gevestigd bedrijf dat het grootste gedecentraliseerde peer-to-peer netwerk voor “The Internet of Things” opzet, The People's Network. In principe bouwt dit platform het netwerk en draagt het de gegevens van IoT-apparaten over.

Het People's Network is het netwerk dat IoT-apparaten veilig en kosteneffectief met elkaar verbindt. Het is een zogenaamd LoRaWAN - een wide-area netwerk met een laag bereik dat energie-efficiënte datatransmissie over lange afstanden mogelijk maakt. Eén enkele gateway kan een gebied van één tot enkele vierkante kilometers bestrijken, afhankelijk van de omstandigheden.

Je kunt het netwerk niet bouwen zonder infrastructuur. Dat is hoe Helium Hotspots apparaten zijn gemaakt in samenwerking met Apps with love. Hotspots brengen mijnbouw naar een geheel nieuw niveau. Nog niet zo lang geleden konden we ons niet eens voorstellen dat het installeren van een eenvoudig apparaat op een raam voldoende zou zijn voor het werken met cryptocurrency. Hotspots maakten het echt. Kun je geloven dat het niet alleen compact is, maar ook milieuvriendelijk? We kennen al enkele verschillen met klassieke mijnbouw, maar hier is er nog een: een Helium Hotspot verbruikt evenveel energie als een LED-lamp, het is maar ongeveer 5 watt.

Je kunt denken aan een router om Hotspots beter te begrijpen: het is als het ware een IoT-router voor IoT-apparaten en sensoren om toegang te hebben tot het internet. Het is letterlijk een brug tussen het draadloze IoT-netwerk en het internet.

Hoe werkt het?

U verdient de cryptocurrency voor het opbouwen van netwerkdekking en het verzenden van apparaatgegevens. Dus, hoe meer gegevens een hotspot uitzendt, hoe meer HNTs (Helium Network Token) je krijgt. Er zijn ook "proof-of-coverage tests" om ervoor te zorgen dat hotspots daadwerkelijk legitieme draadloze dekking bieden. Naast het verdienen van HNT, helpt u ook lokale bedrijven om krachtige draadloze apparaten en sensortoepassingen te bouwen.

Kijk voor meer hardware- en softwareoplossingen op de website van RAK.

Als u een hotspot-toestel installeert in een regio die op dit moment niet goed gedekt is, kunt u meer verdienen. Het is ook van cruciaal belang om toegang te krijgen tot de omgeving wanneer u uw apparaat installeert. Als u het bijvoorbeeld op een dak kunt doen, zou dat veel beter zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-20T12:53:00.000Z Moqod


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.