Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vernieuwd systeem voor civiele rechtszaken biedt overzicht en gebruiksgemak

Het IT-systeem dat de rechtbanken in Nederland gebruiken voor het verwerken en afhandelen van civiele rechtszaken draait al jaren naar volle tevredenheid. Na jaren trouwe dienst is de frontapplicatie van het systeem echter technisch verouderd en toe aan een make-over. Transfer Solutions gaat de uitdaging aan en zorgt voor een renovatie van het legacy-systeem ‘Civiel’.

De Informatievoorzieningsorganisatie IVO Rechtspraak – kortweg IVO – is verantwoordelijk voor het beheer en ontwikkelen van de digitale systemen die de processen binnen de Rechtspraak ondersteunen. In 2021 zet IVO een haalbaarheidsonderzoek uit voor een nieuwe oplossing voor het systeem Civiel. Transfer Solutions presenteert een low code Oracle APEX-oplossing, waarmee in relatief korte tijd een nieuwe gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkeld kan worden. IVO Rechtspraak raakt overtuigd en kent de aanbesteding vol vertrouwen toe aan Transfer Solutions.

Het team van Transfer Solutions gaat aan de slag, waarbij IVO Rechtspraak, Transfer Solutions, stakeholders én eindgebruikers consequent betrokken worden bij het project. Na anderhalf jaar ontwikkelen is het legacy-systeem van de Rechtspraak Civiel aan de voorkant geheel vernieuwd, en de oude Oracle Forms applicatie volledig omgebouwd naar Oracle APEX. De achterliggende data zijn ongemoeid gelaten.

Winst voor IT en business van de RechtspraakErvaren rechtbankmedewerkers en nieuwe gebruikers werken prettig met de nieuwe software die er aantrekkelijker uitziet, intuïtiever en gebruiksvriendelijk is. Het systeem is ook zeer efficiënt, met realtime berekeningen en het snel kunnen samenstellen van complexe documenten. Ook het navigeren met een muis en het makkelijk switchen naar verschillende tabbladen in de browser geeft meer overzicht. Kees Groot, projectmanager van IVO, is trots op het resultaat: “Onze grootste IT-winst is dat we de komende jaren kunnen vertrouwen op een informatievoorziening die voldoet aan de huidige eisen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid en veiligheid. Voor de business is het fijner en flexibeler werken, en we kunnen makkelijker aanpassingen maken.”

Arie Smitskamp, projectmanager van Transfer Solutions: “Alhoewel testrondes regelmatig plaatsvonden in online meetings met soms meer dan 100 mensen, bleef iedereen betrokken en enthousiast. We hadden tenslotte een doel voor ogen, en we zijn er in een fantastische samenwerking écht voor gegaan”.

Kees Groot vult aan: “De samenwerking met Transfer Solutions is erg fijn. Het zijn gedreven professionals die een mooi product op willen leveren en niet alleen aan omzet denken. Ook de reacties van onze eindgebruikers spreken boekdelen: “Het was even wennen, maar het ziet er modern uit en veel overzichtelijker”, en “Eindelijk verlost van die oude applicatie!”.

Over Transfer Solutions De grootste onafhankelijke Oracle-expert van Nederland helpt klanten met slimme IT-oplossingen. Transfer Solutions biedt op basis van hoogwaardige technologie de (allerbeste) maatoplossing voor zakelijke uitdagingen, hoe eenvoudig of lastig die ook zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-20T11:57:02.000Z Transfer Solutions


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.