Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

VMware verbetert Mac-virtualisatie met Fusion 2

 

VMware verbetert zijn virtualisatiesoftware voor Mac OS X. De softwareproducent presenteert versie 2.0 van virtualisatieproduct Fusion. Volgens de leverancier is overstappen naar de Mac nu makkelijker dan ooit.

VMware brengt versie 2.0 van zijn virtualisatiesoftware Fusion voor Mac OS X. Die nieuwe versie is gratis te downloaden als upgrade voor gebruikers van Fusion versie 1.x.  Producent VMware meldt dat er meer dan honderd functies en verbeteringen zijn aangebracht in de nieuwe versie.

De nieuwe snufjes omvatten het gebruik van maximaal vier virtuele processoren in een virtuele machine (vm), en de mogelijkheid meerdere snapshots van vm's te maken. Fusion kan die snapshots van de Windows-omgeving ook automatisch maken. Volgens VMware verbetert dit de beveiliging; na een calamiteit in de virtuele omgeving kan de gebruiker makkelijk terug naar de staat van vóór de ramp.

Ook voor Leopard Server

Windows-bestanden zijn ook vanuit het Mac-besturingssysteem te gebruiken; Fusion start dan een virtuele machine met de bewuste Windows-applicatie voor die bestanden. Daarnaast is er nu ook ondersteuning voor de serveruitvoering van de nieuwste Mac OS X versie 10.5 (Leopard).

De softwae is per direct online te verkrijgen bij VMware zelf, maar ook in de Apple Store en bij webwinkels als bijvoorbeeld Amazon. De software is binnenkort verkrijgbaar in Apple-winkels en bij andere geauthoriseerde resellers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2708099). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×