Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gem. Leusden en 4IP vernieuwen werkplekconcept

Connectivityspecialist 4IP Solutions en de gemeente Leusden hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw werkplekconcept bij de gemeente. Directe aanleiding was de bouw van een nieuw gemeentehuis, met achterliggend doel het realiseren van een gemeentehuis waar openheid, transparantie en sociale duurzaamheid centraal staan. De vaste werkplekken hebben daarom plaatsgemaakt voor werkplekken die geschikt zijn voor een bepaalde activiteit en die samenwerken, ontmoeten en verbinden centraal stellen. Ambtenaren kiezen afhankelijk van hun dagplanning en –werkzaamheden waar ze die dag het beste kunnen zitten om te werken. 4IP Solutions nam de implementatie van het zogenoemde ‘draadloos-tenzij beleid’ op zich.

Dit beleid resulteerde onder andere in een gemeentehuis zonder vaste werkplekken en zonder vaste telefonie. Hiervoor is een sterk wifi-netwerk cruciaal, zeker als er any time, any place and anywhere gewerkt wordt. 4IP is verantwoordelijk voor de infrastructuur waarin alles in het teken staat van een consequente gebruikerservaring voor de Leusdense ambtenaren: van access points tot switches en firewalls. Als resultaat is er vrijwel geen enkele kabel meer te vinden binnen het gemeentehuis, waarmee het een van de eerste is binnen de Nederlandse gemeentewereld.

In het gemeentehuis zijn, naast de gemeente, ook andere organisaties gevestigd die gebruik maken van hetzelfde netwerk. Security was mede daarom ontzettend belangrijk in het ontwerp. Door middel van de inzet van de juiste soft- en hardware is er een goede balans gevonden tussen de veiligheid en de gebruiksvriendelijkheid van het netwerk. Zo is het netwerk gebaseerd op de intelligente netwerkcomponenten van Aruba, waarbij ClearPass het hart van de oplossing is. Hiermee wordt de veiligheid van het netwerk gegarandeerd, omdat inzichtelijk wordt wie, waar en met welk device verbindt met het wifi-netwerk. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een FortiGate Next-Generation firewalls. Deze firewall verhoogt het beveiligingsniveau van het netwerk door gebruik te maken van geavanceerde technieken, zoals Intrusion Prevention.

------  

Over 4IP

4IP Solutions is een deskundig en betrokken businesspartner, die op onafhankelijke en integere wijze haar diensten verleent op het gebied van IP-connectiviteit in heel Nederland. Door het toepassen van kwaliteit, hoogwaardige vakkennis en integriteit in haar dienstverlening, willen zij een duurzame relatie met onze klanten opbouwen. 4IP Solutions zorgt ervoor dat iedere gebruiker op ieder moment van de dag over de verbinding beschikt die hij of zij nodig heeft. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-05T16:03:01.000Z 4IP


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.