Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Drie AWS services voor extra thuiswerkplekken

Afgelopen dagen zijn drastische maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van Corona (COVID-19) tegen te gaan, door regeringsleiders uit Nederland, België en de landen om ons heen. Een consistent advies luidt “werk thuis indien mogelijk”. Dit advies legt druk op de IT-faciliteiten van organisaties en inmiddels zien we zelfs organisaties die zeer ervaren zijn met remote werken, worstelen met het invullen van deze technische capaciteitsbehoefte. Cloud kan kun uw uitdaging snel, veilig, eventueel tijdelijk en flexibel oplossen. Amazon Web Services biedt enkele diensten om zeker te overwegen in deze situatie.

Amazon Web Services biedt een breed pallet aan diensten waarbij er ook enkele uitspringen om thuiswerken goed te faciliteren. Drie van deze diensten die snel inzetbaar zijn, betreffen AWS Workspaces, AWS Appstream 2.0 en Amazon Chime. Deze clouddiensten zijn met een flexibel prijsmodel te gebruiken en ook het inrichten hoeft in de basis niet complex te zijn zonder afbreuk te doen aan veiligheid. Inzet van deze diensten kan tevens zonder noodzaak tot inzet van extra fysieke hardware in uw datacenter of kantoorlocatie en schalen in principe oneindig. Tal van organisaties in de Benelux gebruiken de bewezen technologie van AWS Chime, Workspaces en Appstream 2.0 al jaren en wellicht kan het ook uw organisatie helpen.

Workspaces

AWS Workspaces is een Virtual Desktop (VDI) uit de cloud. AWS biedt al vanaf 27 dollar per maand een volwaardige Microsoft Windows werkplek inclusief licenties aan in de cloud. Middels een al dan niet (tijdelijke) VPN-brug, is de Workspace prima te integreren in uw bedrijfsomgeving alsook authenticatie tegen Active Directory aan. Eventueel met hulp van een ervaren AWS-partner, en uiteraard het netwerkteam binnen uw organisatie, is binnen enkele dagen een voldoende veilige basiswerkplek beschikbaar. Netwerktraffic vanuit thuiswerkers loopt dan via een secure connectie direct naar AWS in plaats van over uw bedrijfsnetwerk (uitgezonderd communicatie tussen werkplekken en applicatieservers). Dit kan bandbreedte uitdagingen voorkomen. En uiteraard lost dit direct het capaciteit probleem op van uw Citrix of VDI-servers. Workspaces werken overigens op zowel PCs, Macs, thin clients als telefoons en tablets.

Appstream 2.0

Appstream 2.0 is een AWS Service gericht op het webbased maken van traditionele Windowsapplicaties. Appstream 2.0 voor inzet verhogen van thuiswerkcapaciteit kan interessant zijn als het gaat om gebruikers die slechts enkele applicaties gebruiken of situaties waar geen volwaardige Windows werkplek ervaring nodig is. Afhankelijk van het type gebruik is Appstream 2.0 een prima werkervaring tegen een veel efficiëntere prijs dan AWS Workspaces. Appstream 2.0 en AWS Workspaces kunnen ook prima naast elkaar worden gebruik om meerdere soorten thuiswerk situaties te ondersteunen. Het opzetten van Appstream 2.0 kan eveneens in enkele dagen en ook hier is middels een VPN brug authenticatie in uw organisaties domein en toegang tot datacenter applicaties en data realiseerbaar.

Amazon Chime

Amazon Chime is een pay per use conference call dienst. Remote vergaderen, video bellen, chatten, documenten delen en dergelijke is via Amazon Chime zeer eenvoudig. De dienst draait op het betrouwbare AWS platform en is daarmee uiterst stabiel, en het grote voordeel is, het is pay per use en prijs competitief. Gebruik je het niet, dan betaal je ook niet en voor het deelnemen aan meetings wordt niets aangerekend. Chime heeft apps voor mobiele devices en werkt ook perfect op de Windows en Mac werkplek. Implementatie is een kwestie van uren.

 

Natuurlijk is het tijdens business as usual perioden niet zo evident in enkele dagen werkplek faciliteiten in uw bedrijfsomgeving te selecteren en te implementeren, echter heeft uw organisatie in de huidige situatie wellicht wel de noodzaak. Het grote voordeel van clouddiensten is dat ze net zo makkelijk weer af te breken zijn als we ze kunnen opbouwen. Het is dus perfect om tijdens een crisis als snelle en tijdelijke oplossing in te zetten. En dit is zeker mogelijk zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van uw bedrijfsdata.

Overweegt u een snelle implementatie voor uw (tijdelijke) thuiswerkcapaciteit uitdaging?

Als Premier AWS Consulting partner heeft Oblivion Cloud Control jarenlange ervaring met AWS end user computing services. Diverse organisaties hebben we geholpen bij de implementatie en/of het beheer van AWS Workspaces, AWS Appstream 2.0 en Amazon Chime alsook Workdocs en Workmail. Oblivion Cloud Control kan u helpen een remote werkplek op te zetten zonder dat er fysiek contact nodig is tussen uw en onze engineers. Wel zo prettig in een tijd waarin de overheid oproept het aantal interacties zoveel mogelijk te vermijden. Meer informatie via contact@oblcc.com

 

 

 

 

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T14:34:11.000Z Oblivion Cloud Control
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.