Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Internationaal virtueel samenwerken NTS geborgd

• NTS-Group virtuele technische team heeft snelle en betrouwbare verbinding zonder merkbare vertraging over de afstand Nederland-Singapore • T-Systems en Aryaka lossen wereldwijde netwerk- en connectiviteitsproblemen snel en doelgericht op via proof-of-value-aanpak

T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom en leverancier van IT- en telecomdiensten en -advies, vergroot de mogelijkheden om klantspecifieke, wereldwijde netwerk- en connectiviteitsproblemen snel en doelgericht op te lossen. Zo realiseerde T-Systems samen met Aryaka middels een proof-of-value-aanpak een even snelle als succesvolle oplossing voor de NTS-Group, toeleverancier van industriële apparatuur aan hightech OEMs. Bij NTS belemmerde de bestaande netwerkverbinding het opzetten van een virtueel technisch team met specialisten uit Eindhoven en Singapore.

Backbone

Op dit moment ondervinden organisaties vaak beperkingen in hun bestaande netwerkinfrastructuur die een virtuele internationale samenwerking maar ook de implementatie van een cloudtransformatie in de weg staan. Om deze problemen doelgericht op te lossen is T-Systems vorig jaar een samenwerking met Aryaka aangegaan voor het leveren van hun SD-WAN dienstverlening. Met de technologie van Aryaka wordt gebruik gemaakt van een eigen backbone. Naast het optimaliseren van de bestaande situatie kan T-Systems hiermee ook een snellere cloudtransformatie realiseren voor nieuwe en tijdelijke locaties van haar klanten.

Succesvolle toepassing

Met deze aanpak zijn inmiddels succesvolle oplossingen gerealiseerd. Zo bestond bij NTS de noodzaak om snel met specialisten uit Eindhoven en Singapore een virtueel technisch team te vormen. De bestaande netwerkverbinding belemmerde het gebruik van interactieve applicaties vanuit Singapore. De applicaties draaien in een Nederlands datacenter.

“Om de connectie tussen de technische teams mogelijk te maken realiseerden wij binnen vijf dagen een snelle en betrouwbare verbinding zonder merkbare vertraging over de afstand Nederland-Singapore”, aldus Vikash Ramnewash, Director Telecommunicatie services en security bij T-Systems Nederland. “Door de Aryaka-oplossing die T-Systems ons bood, hebben we de performance van een bedrijfskritische applicatie sterk verbeterd en de basis gelegd voor een wereldwijde ontsluiting van onze applicaties in de cloud”, zegt Marcel Diemont, Corporate IT Manager & Security Officer van NTS.

Proof-of-value

Het project voor NTS is een succesvol voorbeeld van de zogenaamde proof-of-value-aanpak die T-Systems en Aryaka ontwikkelden. Klanten krijgen hiermee binnen twee weken een werkbare oplossing. De aanpak bestaat uit een probleemanalyse voor de business en het netwerk, een definitie van de resultaten, een specifieke aanpak op locatie, een testperiode en een evaluatie van de resultaten. De klant kan vervolgens van de technologie gebruikmaken via een abonnementsvorm, zonder onnodige uitgaven te hoeven doen aan dure apparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-25T12:19:00.000Z T-Systems Nederland


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.