Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo bouw je voor thuiswerkers een infrastructuur die presteert

Dit nieuwe decennium begint voor iedereen – bedrijven, scholen, overheidsinstellingen, gezinnen en individuen – met een drastische verschuiving van prioriteiten. Bovenaan de lijst staat de transformatie van ons huis in een kantoor en een school. We moeten onze weg vinden in nieuwe platforms, onszelf nieuwe routines aanmeten en ‘het nieuwe normaal’ zien te vinden.

Technologie ondersteunt dit nieuwe normaal, maar we moeten daarbij wel rekening houden met de gebruikelijke beperkingen. Betrouwbaarheid, performance, security en de beschikbaarheid van data en applicaties zijn daarbij leidend. Miljoenen mensen werken vanuit huis of moeten thuis aan de slag voor school. De organisaties daarachter willen alle nieuwe gebruikers ondersteunen met hun infrastructuur en tegelijkertijd voldoen aan de basisverwachtingen voor wat betreft performance.

Gartner deed een onderzoek onder HR-managers en ontdekte dat voor 54 procent van hen slechte technologie en/of een slechte infrastructuur het grootste probleem is voor effectief werken op afstand. IT-leveranciers kunnen hier van grote waarde zijn. Bij NetApp kennen we bijvoorbeeld de vereisten bij het opstellen van infrastructuren om werk op afstand te faciliteren met EUC- en VDI-applicaties (end-user computing en virtual desktop infrastructure).

Wat is jouw uitdaging op dit moment?

  • Ik wil snel up en running zijn.

Met cloud-based EUC- en VDI-applicaties als Windows Virtual Desktop en Citrix kun je duizenden gebruikers ondersteunen binnen een paar kliks. Azure NetApp® Files en Cloud Volumes Service helpen je gedeelde storagebronnen van allerlei cloudleveranciers en binnen verschillende regio’s te beheren, waardoor je de uitdagingen die bij de cloud komen kijken de baas bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het migreren van persistent desktops en home directory data die nu on-premise staan, het ondersteunen van roaming-gebruikers van cloudregio naar cloudregio, vendor lock-in en hybrid-VDI-vereisten.

  • Ik moet duizenden gebruikers betrouwbare support bieden. 

NetApp en Cisco hebben de handen ineen geslagen voor het ontwikkelen van FlexPod® VDI. Dit is een on-premise-oplossing die alle hardwarecomponenten bevat die je nodig hebt om virtuele desktops en leeromgevingen te ondersteunen. FlexPod VDI is een eenvoudig, veilig platform, dat veel grote organisaties al gebruiken om thuiswerken te faciliteren. Je kunt beginnen met een oplossing om vijfhonderd gelijktijdig werkende gebruikers te ondersteunen en dan opschalen ter ondersteuning van de hele organisatie.

  • Ik moet een complexe omgeving en geavanceerde applicaties ondersteunen.

Heb je te maken met heel verschillende soorten gebruikers (taakgebruikers, kennisgebruikers, powergebruikers), 3D-applicaties als CAD of medische beeldvorming, of met onvoorspelbare workloads met enorme pieken in activiteit? NetApp HCI levert schaalbare VDI-resources met flexibele compute- (GPU en CPU) en storage-opties (block, file, object) en dynamische QoS voor multi-appomgevingen om ‘noisy neighbor’-problemen te voorkomen.

Voel je lichte paniek opkomen nu je dit gelezen hebt? Maak je geen zorgen. We hebben tijdens deze crisis al mooie voorbeelden gezien van klanten die binnen 24 uur een omgeving in de steigers hadden om duizenden thuiswerkers te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T15:08:24.000Z NetApp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.