Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Thuiswerken voor ruim 100 CAD-tekenaars: hoe loste VMI Group dat op?

Voor CAD-tekenaars is werken buiten kantoor niet vanzelfsprekend. Wanneer dan het coronavirus toeslaat en alle medewerkers plotseling thuis zitten dan moet er geschakeld worden. Zeker als het bedrijf ruim 100 CAD-tekenaars in dienst heeft die een essentiële schakel vormen binnen het primaire bedrijfsproces. Dit overkwam VMI Group, ontwerper en producent van hoogwaardige industriële machines. Toen ACA IT-Solutions werd gevraagd om met spoed een oplossing te realiseren, lukte dat binnen een week.

Nieuwe standaard

Thuiswerken is de nieuwe standaard. Binnen veel organisaties werd al snel na de komst van het coronavirus de dialoog opgestart met het blik op de toekomst en ‘het nieuwe normaal’. Door het coronavirus hebben veel organisaties noodgedwongen de stap gezet en dat is voor velen een eyeopener gebleken. Voor de meeste medewerkers waren er ‘slechts’ wat praktische problemen om thuis te kunnen werken. Een CAD-tekenaar heeft een groot probleem als hij zijn device buiten de kantoormuren wil gebruiken. Veeleisende grafische toepassingen zoals AutoCAD en Solidworks vragen om performance, stabiliteit, krachtige processoren en videokaarten om de applicaties optimaal te gebruiken. 

In veel branches zijn dergelijke heavy users te vinden. Te denken valt aan organisaties in de bouwkunde, architectuur, (civiele) techniek, werktuigbouw, elektrotechniek en (industrieel) design. Zo ook VMI Group, marktleider in het ontwerpen en vervaardigen van custom productiemachines. Zij hadden met spoed een oplossing nodig toen de ruim 100 ontwerpers van het bedrijf medio maart noodgedwongen allen vanuit huis moesten gaan werken.

Continuïteit in het geding

De core business van VMI Group is het ontwerpen en produceren van gespecialiseerde industriële machines: zonder ontwerpers zou de bedrijfscontinuïteit ernstige schade lijden. Binnen een week konden de CAD-tekenaars al gebruik maken van de nieuwe werkomgeving. Dat is bijzonder, want een dergelijk traject vereist normaal gesproken enkele maanden. “De urgente situatie maakte het tot een uitdagend en complex project. De puzzel moest precies passen en dat is gelukt”, aldus Geert Rademakers, Head of Operations and Services bij ACA IT-Solutions.

Benieuwd welke aanpak ACA IT-Solutions koos voor het realiseren van dit project voor VMI Group? Lees het interview met het management van beide organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-30T11:20:44.000Z ACA IT-Solutions
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.