Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Parallels Remote Application Server 18 vanaf vandaag beschikbaar

Nu steeds meer mensen thuiswerken moeten werkgevers nieuwe manieren vinden en zich verdiepen in nieuwe technologieën, zodat werknemers optimaal thuis kunnen werken en met elkaar in verbinding kunnen staan. Initiatieven voor thuiswerken hoeven niet ingewikkeld en duur te zijn. Wat je nodig hebt is een alles-in-één oplossing die kosten kan verlagen, risico's kan verkleinen en beheer kan vereenvoudigen. Een interessante oplossing om dit te realiseren is de nieuwe versie van Parallels® Remote Application Server (RAS), die vanaf vandaag beschikbaar is.

Nieuw: Parallels Remote Application Server 18 

Parallels RAS 18 is vanaf vandaag beschikbaar. Parallels RAS 18 biedt kenniswerkers een unieke en veilige oplossing om gemakkelijk toegang te krijgen tot hun Windows Virtual Desktop (WVD), inclusief andere virtuele bureaubladen en al hun toepassingen. Het maakt bovendien niet uit waar ze worden gehost en uitgevoerd. Daarnaast biedt de webgebaseerde Parallels RAS 18 Console IT-beheerders uniforme inzichten voor workloadbeheer. Hierdoor worden de mogelijkheden van WVD aanzienlijk uitgebreid en vereenvoudigd, omdat het beheer van alle bronnen en workloads op één centraal punt wordt geïntegreerd. Organisaties kunnen Parallels RAS-implementaties integreren met WVD om eenvoudig een unieke oplossing aan eindgebruikers te leveren, ongeacht hun locatie.

Integratie met Unified Windows Virtual Desktop 

Door zowel WVD als bestaande toepassingen en bureaubladen te beheren en implementeren met Parallels RAS 18, kun je onder meer implementaties en taken beheren vanuit één gecentraliseerde webgebaseerde Parallels RAS Console. Daarnaast kun je omgevingen, gebruikers, sessies en processen van Parallels RAS en WVD efficiënt beheren met geavanceerde indicatoren en uitgebreide beheermogelijkheden. Op deze manier kun je bijvoorbeeld administratieve routines eenvoudig automatiseren en stroomlijnen met behulp van een reeks automatiseringstools. Het is daarnaast ook mogelijk, naargelang de vraag, Azure en on-premises infrastructuren op- of af te schalen. Naast uitgebreide beheermogelijkheden en automatiseringsfuncties, biedt Parallels RAS 18 ook de nodige flexibiliteit. Apps en bureaubladen in hybride omgevingen en omgevingen kunnen met meerdere Clouds worden geïmplementeerd. Bovendien is het mogelijk om oudere toepassingen te laten draaien naast de nieuwste WVD-workloads. 

Microsoft FSLogix Profile Containers, de favoriet van de sector 

Met Parallels RAS 18 kun je FSLogix Profile Containers integreren, configureren, onderhouden en ondersteunen vanuit de Parallels RAS-console. De Microsoft FSLogix Profile Container oplossing, de opvolger van User Profile Disks (UPD's), is in onze sector de favoriete tool voor profielbeheer. Parallels RAS 18 is één van de eerste oplossingen voor de levering van virtuele bureaubladen en toepassingen die deze mogelijkheid biedt. Met FSLogix Profile Containers krijg je onder meer sneller aan- en afmelden, krijg je minder verkeer en werklast op bestandsservers, risicobesperking realiseren voor beschadigde profielen, opslag- en profielbeheer centraliseren en Office-365 levering optimaliseren. Nieuwe indicatoren voor betere gebruikerssessiegegevens en een verbeterde gebruikerservaring

Beheerders en helpdeskmedewerkers hebben volledige transparantie van gebruikerssessies nodig om de gebruikerservaring proactief te volgen en te begrijpen zonder tussenkomst van de eindgebruiker van de Parallels RAS Console. Parallels RAS 18 biedt nu een User Experience (UX) Evaluator, een nieuwe ingebouwde oplossing met een groot aantal nieuwe nuttige indicatoren. Met de UX Evaluator heeft de beheerder een indicatieve kwantitatieve maatstaf voor de gebruikerservaring doordat de tijd wordt berekend die is verstreken tussen de gebruikersinteractie met de gepubliceerde resource en de bijbehorende respons, met inachtneming van alle factoren die van invloed zijn op de gebruikerservaring. 

Ingebouwde geautomatiseerde imageoptimalisatie 

Parallels RAS 18 bevat nu ingebouwde geautomatiseerde optimalisatiemogelijkheden voor de RD-sessiehosts en VDI- of Windows Virtual Desktop -workloads. Meer dan 130 verschillende vooraf geconfigureerde optimalisaties voor meerdere sessies (zoals RD-hosts) of hosts voor enkele sessies (zoals VDI's) zijn beschikbaar. Hierdoor kunnen beheerders handmatig of automatisch kiezen, afhankelijk van het gebruik en het servertype, en een efficiëntere, gestroomlijnde en verbeterde levering van virtuele apps en bureaubladen waarborgen. 

Besparingen op RDSH- en VDI-distributie naar lokale opslagschijven 

Parallels RAS 18 biedt een rendabelere methode met lokale opslag in plaats van de duurdere Storage Area Network-oplossingen (SAN). Met Parallels RAS 18 kunnen klanten klonen implementeren vanuit sjablonen die worden gebruikt als RD-hosts of VDI's, naar zowel de centraal gedeelde opslag, zoals Storage Area Networks (SAN), als naar de lokale schijven van meerdere onafhankelijke Microsoft Hyper-V-hosts. De sjabloon wordt gedistribueerd naar de lokale opslag van opgegeven Microsoft Hyper-V-hosts, zodat klonen zich op dezelfde lokale opslaglocatie kunnen bevinden. Uitschalen is ook eenvoudig uit te voeren door andere Microsoft Hyper-V-providers toe te voegen aan de distributielijst van de sjabloonprovider. 

Ervaring voor IT-beheerders, geoptimaliseerd voor mobiel 

IT-beheerders moeten steeds flexibeler worden vanwege het werken op afstand. Daarom introduceert Parallels RAS 18 de Parallels RAS Management Portal, een moderne webgebaseerde configuratie- en beheerportal met uitgebreide mogelijkheden (de portal komt in de plaats van de Parallels RAS Helpdesk Tool). Met de Parallels RAS Management Portal kunnen beheerders configuraties en dagelijkse activiteiten implementeren op zowel desktops als mobiele apparaten. 

Verkrijgbaarheid en informatie voor resellers 

Parallels RAS 16.5 is verkrijgbaar via een gecertificeerd reseller kanaal. Organisaties die de oplossing zelf willen testen kunnen een gratis proefversie voor 30 dagen downloaden. Meer informatie is te vinden op: www.parallels.com/ras

Resellers die interesse hebben in een samenwerking kunnen meer informatie vinden via: https://www.parallels.com/partners/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-16T11:16:11.000Z Parallels


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.