Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een logo ontwerpen met designsoftware: wat zijn de mogelijkheden?

Een logo is hét herkenningspunt van jouw bedrijf voor consumenten. Om die reden is het uiterst belangrijk dat jouw logo krachtig, eenvoudig en herkenbaar is. Desondanks is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe ontwerp je een logo dat aan deze eisen voldoet? Waar veel ontwerpers hun potlood erbij pakken, kiest de moderne designer voor één van de vele designprogramma’s.

Software is inmiddels beschikbaar voor vrijwel elke sector en moet het leven van werkenden makkelijker maken. Toch is het voor de grafische ontwerpers onder ons misschien een grote stap om van potlood en papier over te stappen op een muis en designsoftware. Hieronder zetten we daarom uiteen welk programma uitermate geschikt is om je toekomstige logo’s te ontwerpen.

Canva

Hét gratis softwareprogramma waar meer en meer mensen gebruik van maken voor hun Instagram Stories, PowerPoints en uitnodigingen is Canva. In een handomdraai bepaalt Canva namelijk de afmetingen van je design, de kleuren die je moet gebruiken en de vormen die het best bij jouw ontwerp passen. Uiteraard is het ook mogelijk om helemaal van scratch te beginnen, wat voor de moderne designer de meeste uitdaging en vrijheid biedt. Zeker voor een uniek logo is het essentieel om je eigen creatieve gedachten de vrije loop te laten gaan, waar Canva alle mogelijkheden voor biedt.

Adobe Illustrator

Iedere grafisch ontwerper heeft ongetwijfeld een keer met één van de vele toepassingen van Adobe gewerkt, maar mogelijk heb je nog nooit gewerkt in Adobe Illustrator. Zonde, want deze software is uitermate geschikt om mee aan de slag te gaan voor het creëren van een uniek logo. Met de vele functies die het te bieden heeft, kun je vrijwel elk logo maken dat je kunt bedenken. Werk met verschillende groottes, lagen en vectoren, zodat je in een mum van tijd een uniek, krachtig en eenvoudig logo op ‘papier’ hebt staan.

Inkscape

In tegenstelling tot de software van Adobe is Inkscape net als Canva helemaal gratis te gebruiken. Natuurlijk zul je als gratis gebruiker moeten betalen als je gebruik wil maken van extra functies, maar voor de beginnend logo ontwerper is dit een ideaal startersprogramma. De software is namelijk erg vergelijkbaar met concurrerende, dure vectorprogramma’s, waardoor je authentieke logo’s snel gemaakt hebt. Vergelijkbare functies zijn bijvoorbeeld de filtermogelijkheden, opvuleffecten en het invoegen van geometrische figuren.

Affinity Designer

Een ander betaald programma waarmee jij de mooiste logo’s kunt ontwerpen, is Affinity Designer. Vergelijkbaar met de andere programma’s kun je met deze software je vormen zowel uit de losse pols tekenen als met behulp van de vooraf vastgestelde vormen op papier zetten. Sommige designers hebben zelfs een boek geschreven over de manieren waarop je met dit programma kunt werken, zodat je de kneepjes van het vak leert. Ook hiervoor geldt dat je het beste met het programma aan de slag kunt gaan om erachter te komen of dit programma bij je past.

De juiste keuze gemaakt?

Uiteraard zijn er naast deze vier designprogramma’s nog tal van andere programma’s die jou kunnen ondersteunen in het ontwerpen van jouw logo. Desalniettemin zal het veel uitproberen zijn en oefenen met de software om het ontwerpen in de vingers te krijgen. Geef de programma’s daarom een kans en laat je niet te snel beperken door het gebrek aan bepaalde toepassingen. Wissel echter ook af om te kijken welke functies voor jou cruciaal zijn om mee te kunnen werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-26T09:30:59.000Z dbom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.