Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Printen in de digitale wereld: waarom printen we eigenlijk nog?

De samenleving is meer en meer aan het digitaliseren. Zo houden we ons allang niet meer alleen bezig met offline marketing, maar ook met online marketing. Daarnaast kopen we kleding in webshops en reserveren we voor restaurants via apps. Je zou haast vergeten dat we ooit in een papieren tijdperk leefden.

Toch ligt het papieren tijdperk niet ver achter ons. Sterker nog, printen is nog altijd geen verleden tijd en digitale systemen werken zeker niet altijd optimaal. Ondanks het belang van ICT in de digitaliserende wereld, kunnen we de printer dan ook nog niet de deur uit doen. Waarom printen we dus nog in de digitale wereld? En als je een printer nodig hebt, welke moet je dan aanschaffen?

Waarom printen in de digitale wereld?

Digitalisering is een woord dat je inmiddels overal om je heen hoort. De salarisadministratie is geautomatiseerd én gedigitaliseerd, digitale systemen maken het makkelijker om werkroosters bij te houden en mailen doen we de hele dag door. Als er toch een brief verstuurd moet worden, benadrukt dit vaak het belang van de boodschap, omdat deze slechts voor één persoon bedoeld is. Printen gebeurt desondanks nog altijd vaak. Het online ondertekenen van documenten is namelijk nog geregeld ingewikkeld en de belastingpost kun je moeilijker ontduiken als je een blauwe envelop op de deurmat ziet liggen. Ook om enquête te verspreiden op straat of om ouders op school ergens van op de hoogte te stellen, kan een geprinte boodschap beter overkomen.

Welke printer heb ik nodig?

Ondanks dat de printer nog niet in de ban gedaan is, is het nog zo eenvoudig niet om een printer aan te schaffen. Er bestaan immers vele soorten en maten printers, zoals zwart-wit en kleurenprinters, laserprinters en inkjetprinters en nieuwe en refurbished printers. Te beginnen met de keuze voor een zwart-wit of kleurenprinter: vaak wordt er door bedrijven gekozen voor een zwart-witprinter. Dit heeft ermee te maken dat je minder cartridges nodig hebt om in zwart-wit te kunnen printen, waardoor je kosten bespaart. Daarentegen is het wel weer aan te raden om een laserprinter te kopen, omdat deze letters scherper afdrukt en de cartridges langer meegaan. Daar staat tegenover dat een inkjetprinter en goedkope printer is ten opzichte van de laserprinter. Verder is er een verschil in nieuwe en refurbished printers. Refurbished printers zijn voorheen vaak geleased, waardoor ze niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Echter is een refurbished printer kopen duurzaam, goedkoop en kwalitatief hoogwaardig voor een lage prijs. Kortom, denk goed na over het aanschaffen van een printer voordat je er eentje uitkiest!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-23T15:26:47.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.