Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Welke plek heeft koffie in je smart office?

Het inrichten van een modern en slim kantoor betekent dat je andere keuzes dan voorheen moet maken. Alles verandert, zelfs de manier waarop je met het bieden van goede koffie moet omgaan.

Natuurlijk ben je nog altijd goed af wanneer je op een Nespresso apparaat aanbieding ingaat. Dat neemt niet weg dat het wel slim is om goed te kijken naar de rol van koffie in een smart office.

Niet langer de plek van verbinding

Het gesprek bij de koffieautomaat was een begrip in Nederland. Juist rondom de koffiemachine kwamen medewerkers gedurende de dag elkaar tegen en hadden ze korte informele praatjes met elkaar. Wat er de dag ervoor gebeurde, zou de volgende dag het gesprek bij de automaat worden, werd vaak gezegd. In een modern kantoor is dat echter anders. Opvallend genoeg komt dat juist doordat het kantoor meer een plek van samenkomst is geworden.

Tegenwoordig wordt het werk vaak thuis of hybride gedaan. Echte taken worden dus achter het bureau op het thuiskantoor gedaan. De vergaderingen, meetings en brainstormsessies die rondom dat werk nodig zijn, worden juist op kantoor gedaan. De koffieautomaat is dus niet langer de ontmoetingsplek. Die rol is overgenomen door de kantoorruimte zelf.

Koffie van goede kwaliteit

Omdat er wel vergaderd en gebrainstormd wordt, is het nog altijd belangrijk dat er koffie van goede kwaliteit wordt geschonken. Dat je dus wel de beste volautomatische koffiemachine op kantoor wilt hebben staan, is niet meer dan logisch. Het is wel heel fijn wanneer je gewoon kan schenken wat de bezoekers willen. Kijk daarom vooral ook naar de vele opties die een bepaalde machine kan bieden. Op die manier ben je altijd voorbereid op wat je moet bieden om de vergadering of sessie een groot succes te maken. Dit is wat koffie kan doen.

Van afstand aan te sturen

Het is wel fijn wanneer je de koffiemachine van afstand kan aansturen. De mogelijkheden om draadloos te werken zijn steeds groter. Het is bovendien ook belangrijk om hier flexibel in te zijn. Dat betekent dus ook dat je kijkt naar wat er beter kan als het om de koffie gaat. Misschien is het wel tijd voor een andere automaat. Of moet je kijken naar andere koffie. Het is daarbij vooral belangrijk om net zo innovatief hiernaar te kijken als je naar andere zaken met betrekking tot je onderneming. Zo onderstreep je het belang van goede koffie.

Verbetering van de productiviteit

Uiteindelijk is het wel belangrijk om het juiste uitgangspunt te nemen als het om koffie gaat. Wie afgaat op de verschillende onderzoeken die hiernaar gedaan zijn, kan zien dat koffie een belangrijke rol speelt in de mate waarin medewerkers productief kunnen zijn. Dat betekent dus ook dat je er goed aan doet om je erin te verdiepen wat koffie kan doen wanneer je de juiste keuzes maakt. Dit kan weleens zorgen dat je medewerkers veel meer voor je gaan presteren. Wat je dan weer helpt om met de onderneming een flink stuk verder te groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-18T11:37:37.000Z Zelfkoffiezetten.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.