Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Redenen om een nieuwe laptop te kopen

Laatst liep ik een lunchzaakje in om een heerlijke sandwich te halen. Ik was van plan de maaltijd mee te nemen, zodat ik het belegde broodje in de zon op kon eten. Er waren echter genoeg bezoekers die hun maaltijd aan een tafeltje in het café opaten. Er viel mij een ding op. Enorm veel bezoekers waren hard aan het werk op hun laptop, waarbij zij af en toe een hapje van hun broodje namen.

Inmiddels zijn de laptops niet meer uit ons dagelijkse leven te denken. Op de werkvloer, maar ook tijdens schoollessen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de laptop. Het ideale hulpmiddel maakt het leven op sommige momenten net iets gemakkelijker. Is jouw oude laptop aan vervanging toe, aangezien het apparaat niet meer oplaad of te zwaar is? Wij geven vijf redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe laptop.

Compacter en lichter

De ontwikkelaars van laptops maken het inmiddels een heuse uitdaging om de nieuwe laptops steeds compacter en lichter te maken. Tot nu toe zijn zij goed bezig. De nieuwste varianten zijn inderdaad een stuk dunner en lichter dan enkele jaren geleden. Ook de schermranden worden steeds kleiner. Dat is prettig, aangezien de schermruimte daardoor steeds groter wordt.

Sneller en stiller

Inmiddels zijn vrijwel alle laptops voorzien van SSD; een type opslag. De SSD bevat tegenwoordig geen bewegende onderdelen meer, waardoor de laptops een stuk stiller zijn dan voorheen. Daarbij is de SSD sneller dan de traditionele, harde schijf. Programma’s starten binnen enkele seconden op. Dat is een wereld van verschil!

Langere batterijduur

Het is enorm frustrerend om iedere drie uur de oplader te moeten zoeken, omdat de laptop opnieuw leeg is. Bij een nieuwe laptop zal dit probleem een stuk kleiner zijn, aangezien de batterijtechnologie door de jaren heen sterk is verbeterd. Inmiddels gaan de laptops een gehele werkmiddag mee zonder dat daar een oplader voor nodig is.

Gebruiksvriendelijker

Een wachtwoord? Bij veel laptops is een wachtwoord verleden tijd, doordat vrijwel alle nieuwe varianten uitgerust zijn met een vingerafdruk. Hierdoor kunnen de gebruikers een stuk sneller de laptop ontgrendelen en aan de slag gaan. Daarbij is het in sommige gevallen zelfs mogelijk dat een laptop gezichtsherkenning heeft.

Meer mogelijkheid

Het was vroeger absoluut niet mogelijk, maar inmiddels is een laptop samenstellen geen probleem meer. Bij een laptop winkel kun jij op de website jouw gewenste eigenschappen selecteren, waarna de ideale laptop zoals bijvoorbeeld een linux laptop, op basis van jouw eigenschappen, samengesteld zal worden en bij jou aan de deur afgeleverd wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-19T13:03:03.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.