Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ZZP’ers opgelet: deze programma’s zou je eigenlijk moeten hebben

Je eigen bedrijf hebben is leuk, alleen die administratie hè. Het hoort erbij, maar eigenlijk kijkt niemand ernaar uit om het te doen. Toch moet het, en door het goed te doen spaar je een hoop tijd uit. En ook nog eens geld. En daar is het je als ondernemer toch vooral om te doen. Dankzij deze softwareprogramma´s wordt het ondernemen een stukje eenvoudiger en de administratie veel leuker.

CRM

CRM software gebruik je vooral om het relatiebeheer van je bedrijf of organisatie te ondersteunen. Met CRM, oftewel Customer Relationship Management, kan je een strategische visie inzetten om relaties met klanten op te bouwen, te onderhouden en te verbeteren. Als je dit goed doet, ga je zelfs een hoop geld besparen.

CRM is de snelst groeiende softwaremarkt. Het voordeel is dat er allerlei pakketten te bestellen zijn. Zowel grote ondernemingen als ZZP´ers kunnen met dit systeem uit te voeten.

Boekhouden

Misschien wel het meest vervelende klusje. Cijferfanaten smullen ervan om iedere maand de boekhouding te kunnen doen. Maar de meeste ondernemers willen bezig zijn met datgene waarvoor ze ondernemer zijn geworden. En dat is hun bedrijf laten draaien. Zeker kleine ondernemers hebben niet altijd de financiële middelen om een boekhouder in te huren.

Je kunt ervoor kiezen om een boekhoudpakket voor ZZP’ers aan te schaffen. Een goed boekhoudpakket maakt het leven van ondernemers namelijk een stuk makkelijker. Het is met zo’n programma een fluitje van een cent om offertes op te stellen, en de facturen hoef je alleen nog maar in te vullen. En voor je urenregistratie is een boekhoudprogramma ook heel handig.

Projectmanagement

Als ondernemer zijn projecten het leukst (en meest lucratief) om te doen. Aan de andere kant kan het ook nogal hectisch zijn. Je hebt je taken, werkprocessen en verantwoordelijkheden. Die wil je duidelijk op (digitaal) papier hebben. Efficiënte communicatie is namelijk het belangrijkste tijdens een project.

Er is meer dan genoeg online projectmanagement software beschikbaar. Zo’n programma doet eigenlijk alles voor je. En iedereen kan op ieder moment de workflow bekijken. Ideaal.

Voorraad

Als je spullen verkoopt, heb je een voorraad. Vroeger werd alles in schriften bijgehouden. Gelukkig maar dat die tijd voorbij is. Dat de voorraden digitaal worden bijgehouden, wil niet zeggen dat alles ook geautomatiseerd is. Zolang je dit handmatig blijft doen, kunnen er fouten worden gemaakt.

Wil je je voorraad op een goede manier bijhouden en managen, dan is een softwareprogramma een must. Zeker voor wat grotere ondernemingen is dat een prima oplossing. Goede software doet bijna alles voor je. Voordat de magazijnmedewerker überhaupt het kantoor binnen is gestapt om te zeggen dat de voorraad van een bepaald product op is, heeft het systeem al aan de afdeling inkoop doorgegeven dat er iets besteld moet worden.

Goede software kost je natuurlijk wel wat. Maar je bespaart er een hoop tijd en stress mee. En daarmee levert het je aan het einde van de rit een mooie besparing op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-30T12:03:09.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.