Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

In 3 stappen uw perfecte printer kiezen

Werken in de Cloud gaat ervoor zorgen dat we steeds minder papier gebruiken. Althans, dat wordt al jaren beweerd. Desondanks worden er nog volop nieuwe printers geproduceerd en verkocht. Papier heeft blijkbaar toch iets voor op een scherm, als het aankomt op verwerken van informatie. Of het nu gaat om het ondertekenen van een contract, het bekijken van foto’s of het archiveren van belangrijke documenten, papier blijft voor veel mensen het go-to medium. Zo rolt er nog dagelijks veel papier uit printers thuis en op kantoor.

De aanschaf of vervanging van zo’n printer kan echter best ingewikkeld zijn. Want hoe kiest u het juiste model uit het enorm grote aanbod? Om u te helpen een juiste keus te maken bieden printerfabrikanten zoals HP en Epson verschillende modelseries aan. En zelfs dan is het niet altijd gemakkelijk. Maar geen nood, door het beantwoorden van onderstaande drie vragen heeft u uw nieuwe HP of Epson printer al bijna uitgekozen.

1.      Gaat u veel of weinig printen?

Meer dan 100 vel papier in de lade? Hoge printsnelheden? Als u slechts af en toe iets print, zoals tickets voor een evenement, dan zijn dergelijke eigenschappen niet zo belangrijk. In dat geval zijn HP printers uit de DeskJet serie, of Epson Expression Home printers de beste keus. Printers in deze series zijn bovendien vrij compact waardoor u ze gemakkelijk een plekje geeft.

Gaat u juist veel printen? Bijvoorbeeld voor een vereniging, of als zelfstandige zonder personeel? Dan kiest u best voor HP’s OfficeJet of Laserjet printers. Epson heeft hiervoor de WorkForce-modellen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld meerdere documenten automatisch scannen of kopiëren. En dankzij de grote papierlade kunt u langer printen voordat u het papier moet bijvullen. Bovendien kunnen deze series ook zeer snel printen, met name de LaserJet modellen blinken uit in hoge snelheid.

2.      Wilt u draadloos printen?

De meeste printers maken draadloos verbinding met uw wifi-netwerk, maar ga daar niet blindelings van uit. Er zijn nog steeds enkele exemplaren die enkel met een kabel kunt aansluiten.

Neem een willekeurige HP of Epson WiFi printer en u zult ontdekken dat u vaak rechtstreeks vanaf uw smartphone kunt printen. Als u hier de voordelen van wilt benutten, let dan op dat de printer Mopria (voor Android telefoons) of AirPrint (voor iPhone) ondersteund.

3.      Gaat u ook foto’s printen?

Wanneer u foto’s in hoge kwaliteit wilt afdrukken dan kunt u laserprinters direct van uw lijstje schrappen. Laserprinters maken weliswaar scherpe afdrukken maar zijn niet geschikt voor fotoprints. Voor een hoogwaardige fotoafdruk is namelijk speciaal fotopapier nodig. Dat papier neemt inktdruppels op zonder nat te worden en heeft een beschermlaag die voorkomt dat kleuren vervagen door zonlicht. Hierdoor is fotopapier niet bestand tegen de hoge temperaturen in een laserprinter. Hoewel de meeste inkjetprinters mooie fotoprints produceren, is Epson’s Expression Photo serie hier speciaal voor ontwikkeld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-02T07:43:11.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.