Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Heb jij deze handige bedrijfssoftware al?

Voor bedrijven is het essentieel om over goede zakelijke software te beschikken. Het werk wordt er vele malen efficiënter door. Taken die dagelijks, wekelijks of maandelijks moeten worden gedaan, kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd. Met goede bedrijfssoftware bespaar je niet alleen tijd, je kunt het ook weer gebruiken om de huidige strategie te evalueren en de lijnen voor de komende jaren uit te zetten. In dit artikel staan vijf soorten software die iedere ondernemer goed kan gebruiken.

Accountancy

Accountants en boekhouders zijn vakmensen. Het afsluiten van een boekjaar willen veel ondernemers door een expert laten doen. In het voortraject moet er echter ook al een hoop werk worden verricht. Accountancy software komt dan prima van pas.

Het zijn klusjes die gedaan moeten worden. Je kunt denken aan het verwerken van de salarissen. Geen werk waar je veel uitdaging in vindt. Maar het is nodig, en met goede software gaat het niet alleen sneller, het gebeurt ook altijd foutloos.

HR software

HR-afdelingen hebben het de laatste jaren alleen maar drukker gekregen. Eerst kwam er de coronacrisis. Dit leidde niet alleen tot meer ziekteverzuim, maar er moest ook volop worden nagedacht over remote en hybride werken. Daarnaast is het, zeker in bepaalde branches, lastig om voldoende en geschikt personeel te vinden. Kort samengevat: de afdeling kan wel wat steun gebruiken. HR software is een perfect hulpmiddel. Salarisverwerking, declaraties en digitale dossiers kunnen bijvoorbeeld prima worden geautomatiseerd.

Software voor presentaties

Presentaties kun je op allerlei manieren houden. Met goede software wordt het niet alleen eenvoudiger om een presentatie te geven, voor de ontvanger wordt de boodschap ook een stuk duidelijker. Powerpoint wordt veel gebruikt voor presentaties, net als Keynote.

Er zijn tientallen goede programma’s, waarbij je onder meer met slides, dia’s en video’s kunt werken. Het is zaak om de software af te stemmen op het doel van de presentatie. Dit komt de kwaliteit en efficiëntie alleen maar ten goede.

CMS

In het onderhouden van een website gaat stiekem veel tijd zitten. Gelukkig zijn er handige programma’s die het eenvoudig maken om je website regelmatig van een update te voorzien. CMS is populair. Dit is een programma waarmee je teksten, foto’s en video’s op internet kunt plaatsen.

Voor CMS hoef je echt geen ICT’er te zijn. Het is een zeer toegankelijk systeem. CMS is ideaal voor bedrijven met een flinke webshop, en wordt ook veel in de mediawereld gebruikt.

CRM

CRM is iets compleet anders dan CMS. Het staat voor Customer Relationship Management, een Engelstalige benaming voor klantrelatiebeheer. Met goede CRM software kunnen klantgegevens worden geanalyseerd. De zakelijke relatie wordt daardoor beter.

Het ultieme doel is natuurlijk om de klant aan je bedrijf te binden en op die manier je omzet te vergroten. CRM gebruik je niet alleen voor je eigen bedrijf. Ook klanten kunnen er van profiteren, door een slimmere bedrijfsvoering te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-20T12:51:21.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.