Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hyperautomation specialist Ciphix neemt het Amsterdamse Webflight over

Ciphix, de hyperautomation specialist uit Rotterdam, neemt het Amsterdamse Webflight over, een specialist in low-code apps. Met deze acquisitie versterkt Ciphix zijn positie als vooraanstaande speler in de hyperautomation industrie. Door de samenvoeging van expertises kunnen zowel Ciphix- als Webflight-klanten profiteren van geïntegreerde oplossingen die een breed spectrum aan technologieën omvatten, waaronder low-code apps, RPA, AI, Process Mining en iPaas.

Sinds de oprichting van Ciphix heeft een heldere missie voorop gestaan: ‘take the robot out of the human’. Met deze ambitie heeft Ciphix in slechts vijf jaar tijd een snelle groei doorgemaakt, resulterend in een onderneming met 65 medewerkers en een klantenbestand van meer dan 60 actieve mid-market en corporate organisaties. De overname is een volgende stap in het verwezenlijken van deze missie.  

Koen Mallee, Chief Executive Officer van Ciphix, benadrukt de meerwaarde van deze overname: "Uit onze klantgesprekken blijkt dat de behoeften van organisaties om efficiënter te gaan werken vaak kunnen worden ingevuld door de implementatie van low-code apps, naast technologieën zoals RPA, AI, Process Mining en iPaas. Door deze synergie kunnen we niet alleen de effectiviteit van low-code apps vergroten, maar ook hun impact vergroten door integraties met software robots."  

Een van de voordelen van deze overname is dat Ciphix nu in staat is om low-code apps te implementeren met de drie grootste spelers op dat gebied: Mendix, OutSystems en Microsoft. “Deze overname is een volgende stap om Ciphix te laten uitgroeien tot een Europese hyperautomation specialist”, aldus Chief Strategy Officer, Marijn van de Poel. "Webflight heeft bewezen een betrouwbare implementatiepartner te zijn, met een sterke bedrijfscultuur en een visie om klanten vooruit te helpen." Ook Menno de Haas, Managing Partner van Webflight, ziet grote voordelen in deze stap: “we kunnen met Ciphix een pakket van technologieën leveren die elkaar perfect aanvullen. Hierdoor kun we nieuwe en bestaande klanten nog beter helpen. Daarnaast kunnen we meeliften op de professionele organisatie die staat bij Ciphix.” 

Ciphix wil zich met de veelzijdige toepasbaarheid van hyperautomation inzetten om grote arbeidsmarktuitdagingen aan te pakken, zoals het tekort aan gekwalificeerd personeel en het hoge personeelsverloop. De voortdurende vernieuwing van softwarepartners is daarbij van groot belang.  

Over Ciphix 

Ciphix is een in Rotterdam gevestigde hyperautomation specialist. Wij geloven dat in een wereld met zoveel technologische potentie het niet nodig is eentonig, saai en repeterend werk uit te voeren. Daarom zetten wij ons in om organisaties te helpen menselijk potentieel te benutten door slimme automatisering van bedrijfsprocessen. Met een geïntegreerde benadering van Process Mining, RPA, Low-code, Integrations en AI kunnen we onze klanten, waaronder wereldwijde merken en overheidsorganisaties, unieke en robuuste oplossingen bieden om de robot uit de mens te halen.  

Over Webflight 

Webflight is een Amsterdamse low-code specialist en partner van Mendix. Wij helpen bedrijven bij het schalen van de business door applicaties te ontwikkelen die helpen om fouten te voorkomen en tijdswinst te realiseren. Webflight ontwikkelt deze applicaties 5x sneller dan met traditionele software ontwikkeling mogelijk is waardoor de investering van onze klanten in korte tijd is terugverdiend. We kijken er naar uit om samen met Ciphix te accelereren in deze sterk groeiende markt.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-26T09:45:48.000Z Ciphix


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.