Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe verzuimapplicatie voor het MKB

Mkbasics.nl komt met de verzuimapplicatie Up-to-date. Het elektronische meldsysteem biedt midden- en kleinbedrijf ondersteuning in de administratieve werkzaamheden en activiteiten tijdens de begeleiding van verzuimende werknemers.

De verzuimapplicatie Up-to-date van Mkbasic.nl, een dochterbedrijf van de Arbo Unie, gaat verder dan het doen van ziek- en herstelmeldingen. Zo worden bijvoorbeeld bij een melding van verzuim automatisch de salarisdoorbetaling of eventuele uitkeringen berekend en afgehandeld. Daarnaast geeft het systeem pro-actief per mail meldingen over uit te voeren acties, ook op gebied van bijvoorbeeld te nemen arbomaatregelen.

Werkgevers zijn met Up-to-date minder tijd kwijt aan verzuimcontrole, stelt Mkbasic.nl. Daarnaast voorkomt het dat werkgevers (wettelijk bepaalde) acties, zeker, zoals de wettelijke verplichtingen die de Wet Verbetering Poortwachter op gebied van verzuimadministratie van een ondernemer vraagt. De werkgever en de case managers en verzuimconsulenten van Mkbasic.nl werken in hetzelfde dossier. Het medisch dossier van de werknemer is volledig afgesloten en alleen toegankelijk voor de bedrijfsarts.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.