Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Royal IHC rolt IFS Applications wereldwijd uit

Dit artikel delen:

Toen IHC Merwede in juni 2014 de eretitel ‘Royal’ kreeg toebedeeld door Koning Willem-Alexander, en zijn naam veranderde in Royal IHC, was dit voor het bedrijf een kroon op het werk waar het zich al sinds de zeventiende eeuw mee bezighoudt. Tot vier jaar geleden werkte Royal IHC met zeventien verschillende ERP-systemen voor zijn verschillende operationele bedrijfsonderdelen. Het nadeel hiervan was dat al deze systemen de samenwerking en integratie binnen de bedrijfsonderdelen bemoeilijkten. Daarnaast vergden de zeventien systemen veel onderhoudstijd en -kosten. In 2013 besloot het bedrijf daarom zijn internationale processen te consolideren met behulp van IFS Applications als overkoepelend ERP-systeem, dat het grote aantal losse IT-systemen zou vervangen. De plannen werden in 2013 in werking gesteld, met de eerste uitrolfase van IFS Applications. Tweeënhalf jaar later draagt IFS Applications binnen het bedrijf bij aan de integrale samenwerking op internationaal niveau en heeft de oplossing al een significante kostenbesparing teweeggebracht op het gebied van IT.

ONE IHC: ÉÉN PLATFORM VOOR ALLE AFDELINGEN

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC, wist vanaf het eerste moment dat het proces werd opgestart al wat IFS Applications, binnen Royal IHC omschreven als ‘One IHC’, moest bereiken. “De belangrijkste reden voor de implementatie van het bedrijfsbrede One IHC-programma was het realiseren van een kostenverlaging door onze zeventien aparte afdelingen op ERP-vlak onder één dak te brengen”, vertelt hij. Fase één van het project bestond uit het bouwen van het platform en het testen ervan voor een locatie. Eind 2014 werd deze fase afgerond, en begon de uitrol en het verder uitbouwen van de oplossing naar alle bedrijfsonderdelen van Royal IHC. De introductie van het One IHC-programma en de toepassing van IFS Applications moeten een eind maken aan de zeventien verschillende ERP-platformen en de flexibiliteit, transparantie en eenduidigheid van informatie binnen Royal IHC vergroten. De harmonisering van de processen binnen Royal IHC heeft al geleid tot minder IT-onderhoud en -uitgaven – er hoeft nu slechts één platform te worden onderhouden – en er zijn minder faalkosten.

DE KEUZE VOOR IFS

“De flexibiliteit die IFS met betrekking tot het gehele proces heeft laten zien, stelde ons zowel gerust als tevreden”, zegt Vander Heyde. Deze flexibiliteit zag Vander Heyde niet alleen terug in het ERP-systeem, maar ook in de dienstverlening van IFS zelf. Uit de feedback van IHC-medewerkers bleek daarnaast al snel dat IFS van alle uitgevraagde partijen de meeste kennis had van de maritieme sector in het algemeen, en specifiek het engineered-to-order type bedrijven, waar Royal IHC onder valt. “IFS begreep de integratie met de verschillende kwaliteiten en kernfuncties van onze organisatie zeer goed”, zegt Vander Heyde. Zo liet IFS duidelijk zien te begrijpen dat integratie van CAD (computer-aided design) en PDM (product data management) nodig was om de ERP te laten doen wat het moet doen en dat dit een zeer belangrijk onderdeel van het volledige systeem was. Bovendien opereert IFS, net als Royal IHC wereldwijd, en was het dus in staat Royal IHC altijd en overal te ondersteunen. Dit gaf Royal IHC het vertrouwen om zonder te twijfelen over te stappen op één ERP-systeem.

DE VOORDELEN

  • Eén betrouwbare ERP-backbone die de belangrijkste bedrijfsprocessen binnen Royal IHC ondersteunt
  • Modulaire softwareoplossingen die Royal IHC wereldwijd helpen bij het beheer van de volledige lifecycles van contracten, projecten, assets en diensten
  • De flexibiliteit om zich aan te passen aan verschillende businessmodellen
  • Bedrijfskritische oplossingen voor het beheer van projecten en kosten
  • Kostenverlaging op het gebied van IT

OVER ROYAL IHC

In een voortdurend veranderend politiek en economisch landschap, stelt Royal IHC haar klanten in staat om complexe maritieme projecten te realiseren. Van zeeoppervlak tot oceaanbodem onder de meest uitdagende omstandigheden. Wij zijn een betrouwbare leverancier van innovatieve en efficiënte apparatuur, schepen en services voor de offshore-, bagger- en natte mijnbouwmarkten.

Door onze rijke scheepsbouwhistorie, die teruggaat tot in de 17e eeuw, hebben we diepgaande kennis en expertise op het gebied van engineering en productie van high-performance geïntegreerde schepen en apparatuur en het verlenen van duurzame services. Vanuit onze basis in Nederland en met zo’n 3.000 medewerkers wereldwijd garanderen wij lokale aanwezigheid en service op elk continent.

Baggerbedrijven, olie- en gasconcerns, offshore contractors, mijnbouwhuizen en overheden over de hele wereld profiteren van de kwalitatief hoogwaardige oplossingen en services van IHC. Met onze continue inzet op technologische innovatie, waarbij duurzaamheid en veiligheid een belangrijke rol spelen, streven we ernaar om voortdurend te voldoen aan de specifieke behoeften van iedere klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-08T10:43:00.000Z IFS
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.