Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

eBay Kleinanzeigen start online betalen met Online Payment Platform

Dit artikel delen:

eBay Kleinanzeigen, de grootste marktplaats voor verkoop van (gebruikte) spullen in Duitsland, heeft het Nederlandse Online Payment Platform geselecteerd als betaaldienstverlener voor online betalingen, escrow-dienstverlening en support. Daarmee kunnen Duitse consumenten nu ook gebruik maken van online betaalmogelijkheden op eBay Kleinanzeigen.

‘Kleinanzeigen’ is Duits voor ‘gecategoriseerde advertenties’ en hiervan staan er zo’n 40 miljoen online op eBay Kleinanzeigen. Gemiddeld wordt de site, die vergelijkbaar is met het Nederlandse Marktplaats, maandelijks door circa 32 miljoen mensen bezocht. In tegenstelling tot de Nederlandse equivalent doet men in Duitsland nog vooral lokaal zaken, waarbij er aan de deur contant wordt afgerekend. In Duitsland wordt er sowieso nog meer dan in veel andere Europese landen met cash geld betaald. Zo werd er pas in 2018 meer met betaalkaart dan contant afgerekend in winkels, zo berekende het EHI Retail Institute

Door de pandemie is er ook in Duitsland een verschuiving zichtbaar. Uit recent onderzoek van het German Payment System Initiative blijkt dat 57 procent van de Duitsers hun betaalpas en creditcard nu meer gebruiken dan voor de uitbraak van het coronavirus. “Onze samenwerking met eBay Kleinanzeigen komt inderdaad op een interessant moment, nu online betalen ook in Duitsland populairder lijkt te worden. eBay Kleinanzeigen heeft een geweldige reputatie in Duitsland en met miljoenen bezoekers en duizenden betalingen, biedt het ons een geweldig potentieel in een nieuwe markt”, stelt Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform. 

Gelijk oversteken en lokale support

De Delftse betaaldienstverlener verzorgt ook een escrow-functie voor eBay Kleinanzeigen. Hierbij wordt het geldbedrag van de koper vastgehouden tot de verkoper zijn product of dienst geleverd heeft. Bij Marktplaats kennen we dit als de functie ‘gelijk oversteken’. Jongmans: “Door een veilige infrastructuur te bieden voor online betalingen speelt eBay Kleinanzeigen in op de sterke verschuiving naar meer online kopen en verkopen die ook in Duitsland gaande is.”

Online Payment Platform opende afgelopen zomer een kantoor in Berlijn en heeft het personeelsbestand daar ondertussen al flink uitgebreid. Jongmans: “Goede support is een strategische factor in het succes van onze klanten. Dit richten we het liefst in met lokale mensen. Voor eBay Kleinanzeigen verzorgen wij bijvoorbeeld ook ‘dispute handling’ als er onenigheid is tussen koper en verkoper over de online betaling, dat kan ons Duitse team natuurlijk veel beter oppakken.” 

Flexibiliteit en ervaring

eBay Kleinanzeigen is ook blij met de samenwerking met Online Payment Platform. “Zij hebben zeer uitgebreide ervaring met consument-naar-consument betalingen. Ook biedt Online Payment Platform de juiste diensten aan die passen bij een platform als het onze. Daarnaast zijn wij erg tevreden over de flexibiliteit van het team bij Online Payment Platform en hun ambitie om voor ons en onze gebruikers de beste oplossing te realiseren”, zegt Paul Heimann, General Manager bij eBay Kleinanzeigen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-03T12:11:02.000Z Online Payment Platform


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.