Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Beleggingsplatform Trade Republic lanceert handel in fractionele obligaties

Dit artikel delen:

Als eerste Europese broker stelt Trade Republic haar klanten nu in staat om vanaf 1 euro (fractioneel) te beleggen in 500 liquide staats- en bedrijfsobligaties. Hierdoor kunnen beleggers zich verzekeren van een hoge rente op lange termijn en hun portefeuille verder diversifiëren. Daarnaast kondigt het bedrijf aan dat zij vanaf 1 oktober 2023 een rente van 4% per jaar doorgeeft op het niet-belegde geld van bestaande en nieuwe klanten.

Trade Republic lost twee belangrijke uitdagingen van de obligatiemarkt op voor haar beleggers: obligaties vereisen doorgaans een minimale investering van €1.000, waardoor de drempel om te investeren groter is dan bij aandelen. Daarnaast is de obligatiemarkt doorgaans lastiger toegankelijk voor particuliere beleggers door het grote aanbod van vaak illiquide obligaties. Als eerste broker in Europa biedt Trade Republic nu fractionele obligaties aan. Beleggers hebben dagelijks keuze uit 500 liquide staats- en bedrijfsobligaties, waarin al vanaf 1 euro kan worden belegd. Klanten betalen alleen afwikkelingskosten van 1 euro per transactie. 

Erik Mauritz, Senior Advisor bij Trade Republic in Nederland, voegt hier aan toe: “Met rentes van bijna 0% waren obligaties van gezonde Europese bedrijven de laatste jaren minder interessant voor beleggers. Nu de rentes op deze obligaties zijn opgelopen tot boven de 4% is dat veranderd. Het totale obligatiebezit van Nederlandse huishoudens steeg in het tweede kwartaal van 2023 dan ook naar € 5,6 miljard, het hoogste niveau sinds 2017. Dat is nog steeds minder dan 4% van de totale beleggingen, omdat beleggen in obligaties nog vaak ingewikkeld en relatief duur is. Tot nu!”

Trade Republic berekent de rente van 4% per jaar op niet-belegd geld ontvangen van partnerbanken door aan haar bestaande en nieuwe klanten vanaf 1 oktober 2023.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-15T10:01:21.000Z Trade Republic Nederland


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.