Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MapR integreert Apache Drill en Apache Spark

Mapr heeft een initiatief bekendgemaakt om Apache Drill te integreren met Apache Spark. Apache Drill is een open source zelfservice query-engine voor meerdere databronnen (big data). Apache Spark is een open source toepassing voor in-memory data-analyses en tegelijkertijd een programmeertaal voor real-time dataverwerking.

Apache Drill biedt de flexibiliteit om met minimale it-inspanningen razendsnel complexe datasets te doorzoeken, waaronder ook niet-gestructureerde en geneste data. Omdat de sql-queries rechtstreeks op de originele bestandsformaten zijn uit te voeren, is live-data al bij de ontvangst te doorzoeken. In vergelijking met eerst weken nodig te hebben voor het voorbereiden en managen van alle dataschema’s en opzet van de etl-scripts. Omdat Apache Drill Ansi sgl ondersteunt, zijn zowel alle aanwezige sql-kennis en -vaardigheden te benutten als ook bestaande business intelligence tools te gebruiken.

Het integreren van Apache Drill en Spark vereenvoudigt de ontwikkeling van datapijplijnen en maakt Drill-gebaseerde ad-hoc sql-queries mogelijk op in-memory data. Het initiatief van MapR om Apache Drill te integreren met Apache Spark’s snelle in-memory dataverwerking, levert een krachtige combinatie op. De ondersteuning van MapR voor de volledige Spark stack, biedt Drill-gebruikers de mogelijkheid om geavanceerde datapijplijnen te creëren en te analyseren met een mix van Drill’s flexibiliteit en Spark’s batchverwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-21T13:39:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.