Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Aruba en Zetacom creëren moderne netwerkomgeving

Aruba en Zetacom creëren moderne netwerkomgeving

Aruba en Zetacom creëren moderne netwerkomgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers van IJsselland Ziekenhuis. IJsselland Ziekenhuis kan patiëntenzorg voorop zetten en in het hele ziekenhuis essentiële informatie veilig inzien dankzij Aruba Mobile First-architectuur

Amstelveen - 23 februari 2017 - Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat werken met een nieuwe netwerkomgeving die bedrade en draadloze technologie combineert. Deze nieuwe omgeving, mogelijk gemaakt door Aruba, een Hewlett Packard Enterprise Company, en Zetacom, system integrator, ondersteunt patiëntenzorg van topniveau en creëert een efficiëntere werkomgeving voor het ziekenhuispersoneel.

Dankzij het nieuwe netwerk kan het IJsselland Ziekenhuis voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan veilige en stabiele netwerkinfrastructuren. Het ziekenhuis kan essentiële applicaties en ziekenhuisdiensten naar apparaten van medewerkers, patiënten en bezoekers sturen. Zo kunnen zij overal, op elk moment en met ieder apparaat eenvoudig toegang krijgen tot de juiste informatie. Ook is de nieuwe infrastructuur geschikt om nieuwe toepassingen te introduceren. Denk daarbij aan in de zorg actuele ontwikkelingen op het gebied van tracking en tracing, en routebepaling voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

"We weten uit ervaring dat Aruba betrouwbare en veilige oplossingen kan bieden, en we hebben er vertrouwen in dat we onze patiënten en collega’s hiermee de moderne omgeving kunnen bieden die ze nodig hebben en verwachten", aldus Gert van Zuylen, coördinator IT-technisch beheer van het IJsselland Ziekenhuis.

"Onze telefonie wordt al verzorgd door Zetacom, en zij zijn daarin altijd een betrouwbare partner geweest. Zetacom is een system integrator met veel kennis van de zorgmarkt en daar werken wij altijd graag mee. Ze hebben deze ervaring toegepast om een flexibel netwerk te ontwerpen,” voegt Van Zuylen toe. “Bovendien hebben zij de gehele integratie gecoördineerd en begeleid, waarbij zij ons single point of contact zijn. Dat was van grote waarde voor ons.”

De door Zetacom geïmplementeerde Aruba Mobile First-architectuur is een gecombineerd bedraad en draadloos netwerk, bestaande uit toegangspunten, mobiliteitscontrollers en switches van Aruba. Het Aruba AirWave Network Management-platform is ingezet voor het beheer van de volledige omgeving (bedraad en draadloos), en Aruba ClearPass geeft elke aangesloten gebruiker machtigingen op maat. Door Aruba op het hele ziekenhuisterrein te gebruiken, kan het IJsselland Ziekenhuis bedrijfskritieke netwerken nog beter beveiligen en de toegang van patiënten en bezoekers eenvoudig beheren.

"Het geeft een goed gevoel wanneer een trouwe, gewaardeerde klant als IJsselland Ziekenhuis opnieuw vertrouwen toont in ons en onze mobile first-visie - die breed wordt gedragen in de Nederlandse gezondheidssector. Het moderniseren van de bestaande netwerkarchitectuur is het begin van een transformatie naar een digitale omgeving waarin wordt samengewerkt en die voldoet aan de behoeften van patiënten, medewerkers en bezoekers van IJsselland. We vinden het fantastisch om deel uit te maken van het traject van dit innovatieve ziekenhuis", licht Bert Leegwater, Director of Sales, Aruba Netherlands, toe.
"Dit gezamenlijke project met Aruba is een versteviging van de intensieve samenwerking die we in de loop van de jaren hebben gehad. Het laat zien dat we alle benodigde kennis en kunde in huis hebben van het Aruba-productportfolio en de oplossingen die we als system integrator creëren voor de bereikbaarheid en communicatie van onze klanten", vult Dick Dompeling, Director bij Zetacom, aan.

Ingericht op toekomstige mogelijkheden
Wanneer het netwerk groeit, kunnen in de oplossing Aruba Bluetooth Low Energy-beacons (BLE) worden verwerkt, en is met het Aruba Meridian Mobile Engagement Platform integratie van toekomstige locatiegebaseerde services, mobiele toepassingen en Internet-of-Things mogelijk. Daarmee zouden ziekenhuismedewerkers bijvoorbeeld verschillende medische apparaten kunnen volgen, en kunnen patiënten en bezoekers zien waar ziekenhuismiddelen, zoals rolstoelen, zich bevinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T11:33:08.000Z Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.