Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Redactievloer functioneert optimaal met NIS 6

ICT-dienstverlener ilionx introduceert een nieuwe versie van de redactie-oplossing Newsroom Information System (NIS). NIS 6 biedt meer flexibiliteit en een verbeterde gebruikerservaring waardoor alle medewerkers op de redactievloer optimaal kunnen samenwerken.

NIS wordt al jaren gebruikt om de redactie te verenigen; alle gecreëerde media, de gehele traffic en planning. Omdat alle medewerkers in hetzelfde systeem werken, is de planning voor iedereen inzichtelijk en is de gehele productievloer beter te managen. Met NIS 6 is het mogelijk om vanuit verschillende bronnen informatie te vergaren en te verwerken tot nieuwsitems die kunnen worden gedistribueerd naar nieuwskanalen zoals televisie, radio en internet, nu aangevuld met social media zoals Facebook, Youtube en Instagram.

NIS 6 is ontwikkeld met de gebruiker als uitgangspunt. De gebruikersinterface is volledig vernieuwd; deze is intuïtiever en aan te passen aan de behoefte van de gebruiker, of dit nu een verslaggever, redacteur, schifter, archivaris of planner is. NIS 6 beschikt over een aantal belangrijke nieuwe en verbeterde functionaliteiten:

- Mobiliteit en flexibiliteit: NIS 6 is volledig webbased waardoor het mogelijk is om vanaf elke locatie te werken via laptop, desktop, tablet of smartphone. Het materiaal is altijd veilig opgeslagen in de cloud. NIS 6 is toekomstbestendig en werkt als een SaaS-oplossing. Daarnaast kan NIS 6 eenvoudig verbonden worden met verschillende applicaties, zowel in de cloud als on-premise. Denk hierbij aan de koppeling met editing software, bronnen voor inkomende media en playout-systemen. Hierdoor pas NIS naadloos in het Newsroom-proces van redacties.
- Social media-connectie: Voor steeds meer mensen zijn social media de eerste bron van nieuws. NIS 6 heeft een verbeterde social media-integratie, waardoor ieder nieuwsitem snel en gemakkelijk kan worden doorgeplaatst naar social media-kanalen zoals Youtube, Facebook, Twitter en Instragram.
- Veilige opslag en beheersing van data: Met de multimedia MAM is het mogelijk om verschillende soorten media – onder andere audio, video, foto’s en PDF’s – te importeren en de bijbehorende metadata handmatig of automatisch toe te voegen. Alle beschikbare data is toegankelijk vanaf ieder willekeurig apparaat. Met NIS 6 is het mogelijk om materiaal te archiveren, zodat het altijd makkelijk is terug te vinden, aan te passen en hergebruiken.
- Mobile content contributie: NIS 6 is verbonden met de mobiele app (SINON) waardoor mobiele journalisten (MOJO) hun berichten direct kunnen aanbieden aan het newsroom informatiesysteem in tekst, foto en video. Een videofile kan eenvoudig naar het MAM worden geupload vanuit de responsieve mobiele website.

Tijdens IBC 2017 wordt NIS 6 gedemonstreerd via live demonstraties. Vier dagen lang zullen MOJO’s rondlopen op het evenement en verslag doen van IBC 2017. Met NIS 6 worden deze verslagen via het 4G-netwerk uitgezonden op de stand van ilionx.

Kijk voor meer informatie over NIS 6 op: http://nisnewsroom.com of neem contact op met John Wittmaekers via jwittmaekers@ilionx.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-14T14:12:41.000Z ilionx