Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tweedehands softwarelicenties voor ActiZ-leden

ReLicense en Licenties voor de Zorg leveren tweedehands softwarelicenties aan ActiZ-leden Branchevereniging van bijna 400 zorginstellingen zorgt voor gunstige aan- en verkoop van softwarelicenties

ReLicense en Licenties voor de Zorg, een initiatief van ActiZ en De Licentie Specialist, bieden ActiZ-leden een alternatief op de vervallen Microsoftregeling op het gebied van aan- en verkoop van softwarelicenties. ActiZ had sinds 2006 een kortingsregeling voor Microsoft-licenties voor zijn leden en een groot deel van de sector heeft gebruik gemaakt van deze regeling in de vorm van een SelectPlus-overeenkomst. Deze specifieke regeling van Microsoft is per 29 april 2017 wereldwijd beëindigd. Eerder afgesloten contracten bij leden van ActiZ lopen nog door.

Nieuwe licenties
Door de beëindiging van deze regeling met Microsoft zouden ActiZ-leden meer moeten gaan betalen voor dezelfde licenties. Een ander probleem is dat Microsoft uitsluitend de nieuwste productversies verkoopt, terwijl er nog veel zorgorganisaties zijn die eerdere versies gebruiken en dus gedwongen worden om dure nieuwe licenties aan te schaffen. Ook zien we zorgorganisaties overstappen op cloud-licenties, waardoor afbetaalde kooplicenties nutteloos op de plank komen te liggen.

Goedkoop alternatief
Het wegvallen van de kortingsregeling heeft financiële gevolgen voor de leden van ActiZ. ActiZ heeft Licenties voor de Zorg en partner ReLicense in de arm genomen om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van aan- en verkoop van tweedehands softwarelicenties.
“De markt voor gebruikte licenties is een opkomende nichemarkt in Nederland, maar in andere landen zoals Duitsland en Engeland is dit al jaren het alternatief voor nieuwe licenties”, zegt Jarno Claassen, General Manager van ReLicense Benelux. “We hebben een exclusieve afspraak gemaakt met Licenties voor de Zorg en hiermee zijn we een van de weinige Nederlandse aanbieders van tweedehands licenties. Wij zorgen ervoor dat het voor zorgorganisaties mogelijk is om (tweedehands) Microsoft-licenties te aan- en verkopen tegen een gunstig tarief.”

“Wij zagen de kans om samen met ReLicense de kosten voor Microsoft-licenties in de zorg flink terug te dringen”, zegt Patrick van der Meer, eigenaar van De Licentie Specialist. “Uiteraard hopen we gezamenlijk nog andere zorg- en overheidsinstellingen aan ons te binden.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-05T10:30:50.000Z ReLicense
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.