Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AEB en Dow Jones samen in compliance screening

AEB en Dow Jones Risk & Compliance bundelen krachten voor een efficiëntere compliance screening AEB -oplossingen gebruiken Dow Jones-content waarmee bedrijven kunnen voorkomen dat ze embargo’s overtreden Screening ten opzichte van sanctielijsten houdt nu ook rekening met EU- en US-verboden op indirecte leveringen Aanvullende supply chain risico’s worden blootgelegd Rotterdam 24 januari 2018 Softwareleverancier AEB heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Dow Jones nieuws- en informatiegrootmacht. Deze samenwerking stelt klanten van AEB in staat om de aanvullende content van Dow Jones Risk & Compliance te integreren in hun oplossingen voor het screenen ten opzichte van sanctielijsten. Dankzij de overeenkomst met Dow Jones kunnen zij hun eigen onderneming beter wapenen tegen overtredingen van embargo’s. Aanvullende content van Dow Jones helpt bedrijven met AEB-oplossingen om te voldoen aan de regelgeving omtrent corruptie en het witwassen van geld. Op die manier kunnen ze hun bedrijf beter beschermen tegen de reputatieschade die dergelijke overtredingen van wet- en regelgeving opleveren.

Automatisch screening tegen verboden op indirecte leveringen
Bijzonder interessant voor productie- en handelsbedrijven is het SOR-pakket (Sanctioned Ownership Relations) van Dow Jones. Dit stelt hen in staat om IT-oplossingen in te zetten voor de screening ten opzichte van verboden op indirecte leveringen. Deze verboden betreffen het verschaffen van cash, goederen of andere economische middelen aan bedrijven of organisaties die eigendom zijn van terroristen of andere personen op sanctielijsten. Dergelijke bedrijven staan vaak niet op de officiële sanctielijsten van de Europese Unie en de Verenigde Staten. Onderzoekers van Dow Jones hebben hun SOR-lijst samengesteld om deze gesanctioneerde eigendomsrelaties toch voor het bedrijfsleven vast te leggen. Voortaan kunnen deze lijsten met de screening-algoritmes in AEB’s software worden gecombineerd om zakelijke transacties en klantenbestanden automatisch te controleren op verboden op indirecte leveringen.

Beter en efficiënter risicomanagement
Dow Jones biedt een wereldwijde bibliotheek van sanctielijsten, handhavingslijsten en waarschuwingslijsten, waaronder de PEP-lijst (Politically Exposed Persons). Op deze lijst staan politici, beleidsmakers en de mensen in hun directe omgeving die worden verdacht van het schenden van de wet- en regelgeving op het gebied van corruptie en witwassen. Dow Jones publiceert ook een uitgebreide lijst met ‘ongunstige mediapublicaties’ uit de hele wereld. Bedrijven kunnen via deze wereldwijde database met artikelen toegang krijgen tot elke negatieve vermelding van handelspartners in de pers en op die manier mogelijke reputatieschade voor hun eigen bedrijf in een vroegtijdig stadium voorkomen.

Joel Lange, Managing Director of Dow Jones Risk & Compliance, over deze diensten: “Nu bedrijven meer dan ooit tevoren onder druk staan om aan de heersende wet- en regelgeving te voldoen, vertrouwen we erop dat onze data hen de hoogst mogelijke bescherming bieden tegen financiële criminele activiteiten. Het werken met de sanctielijsten van Dow Jones biedt AEB-klanten toegang tot de meest uitgebreide en accurate data die hen helpt om navolging te geven aan relevante wet- en regelgeving.”
“We zijn verheugd een samenwerking te kunnen sluiten met een vooraanstaande en wereldwijd opererende specialist in content zoals Dow Jones. Deze overeenkomst stelt onze klanten in staat om hun risicomanagement te verbeteren, de efficiëntie te vergroten en hun internationale handelsactiviteiten minder kwetsbaar te maken”, zegt Richard Groenendijk, Algemeen Directeur van AEB Nederland.


Over AEB (www.aeb.com/nl)
AEB ontwikkelt al meer dan 35 jaar software voor de ondersteuning van internationale handel en logistieke processen van bedrijven in de industriële, commerciële en dienstverlenende sectoren. Meer dan 5000 klanten uit meer dan 35 landen gebruiken de oplossingen van AEB voor transport en warehouse management, voor import- en exportmanagement, preferentiemanagement en veel meer. Zij profiteren van een verbeterde efficiëntie, compliance en transparantie – in binnen- en buitenland – dankzij toepassingen zoals douane- en embargocontroles, verbeterde samenwerking met supply chain partners en automatisering van verzendprocessen. AEB’s portfolio strekt zich uit van online plug-and-play oplossingen tot uitgebreide logistieke systemen.
AEB heeft zijn hoofdkantoor en datacenters in Stuttgart en beschikt daarnaast over internationale vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Zwitserland, Zweden, Tsjechië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.


Over Dow Jones Risk & Compliance (http://www.dowjones.com/products/risk-compliance/)


Dow Jones Risk & Compliance is een wereldwijde leverancier van risicomanagement- en compliance oplossingen. De organisatie levert aan klanten uit de hele wereld hulpmiddelen en diensten voor training, doorlichting en onderzoek. Deze tools en diensten helpen bedrijven te voorkomen dat ze betrokken raken bij witwasoperaties, omkoop- en corruptieschandalen en schendingen van economische sancties. Dow Jones is onderdeel van News Corp (NASDAQ: NWS, NWSA; ASX: NWS, NWSLV).

foto onderschrift:
Vanaf links: Nicole Mantei, AEB Product Manager; Alex Tame, Dow Jones Risk & Compliance Global Head of Partners and Content Integration; Daniel Melvin, Dow Jones Risk & Compliance Director Partners and Content Integration; Jochen Guenzel, AEB Member of the Board.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-24T13:47:39.000Z AEB Nederland
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.