Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe tool om veilig wachtwoorden te delen

Met veiligwachtwoorddelen.nl kan men veilig wachtwoorden genereren en delen met anderen. H1 Webdevelopment ontwikkelde deze tool naar aanleiding van de AVG en eigen ervaringen uit de praktijk. De website is gratis en door iedereen te gebruiken.

Veiligwachtwoorddelen.nl slaat geen gegevens op van de gebruiker, wat betekent dat gebruikers volledig anoniem blijven. IP-adressen, logins en namen worden niet bewaard of gedeeld en de site maakt geen gebruik van cookies.

Er waren al meerdere tools beschikbaar voor het veilig delen van wachtwoorden, maar daarvan wisten de programmeurs bij H1 Webdevelopment niet of deze wel echt veilig zijn. Ze besloten daarom tijdens een hackathon om zelf een tool te maken. In eerste instantie wilde H1 Webdevelopment deze delen met hun klanten. “Nu willen we de tool graag met iedereen delen, omdat we de garantie kunnen geven dat het 100% veilig is. En veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel”, aldus Harm Wolterink, mede-eigenaar van H1 Webdevelopment. 'Natuurlijk is het nog beter om zelf een wachtwoord aan te maken, maar aangezien het versturen van wachtwoorden nog vaak gebeurt, kan het maar beter veilig gebeuren!'

Er zijn twee mogelijkheden op veiligwachtwoorddelen.nl: zelf een wachtwoord invoeren of een wachtwoord genereren. Het wachtwoord wordt in beide gevallen na het invoeren in een database gezet met een timestamp en url. De url om het wachtwoord te delen verschijnt na het genereren in beeld en kan gekopieerd en gedeeld worden. De andere persoon kan de link openen in de browser en het wachtwoord zien. Na een x aantal uur of x aantal keer bekijken (zelf te bepalen), wordt het wachtwoord verwijderd uit de database en is deze ook niet meer te zien via de link.

Over H1

Het Rotterdamse H1 Webdevelopment realiseert al meer dan 10 jaar webshops en websites, voor zowel B2C als B2B klanten, en online marktplaatsen voor start-ups, MKB en corporate organisaties. De organisatie is bij veel webshops bekend onder haar label One Stop Webshop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T16:59:00.000Z H1 Webdevelopment
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.