Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

FIQAS voor derde jaar op rij in Main Software 50

FIQAS Software bekleedt ook in 2018 weer een mooie positie in de Main Software 50, de ranglijst met de vijftig meest succesvolle zelfstandige, niet beursgenoteerde Nederlandse softwarebedrijven. De Main Software 50 editie 2018 is gebaseerd op de cijfers over 2017, een jaar waarin FIQAS opnieuw een sterke groei in omzet en resultaat realiseerde.

De Main Software 50 lijst, waarvan de nieuwste versie werd bekend gemaakt op 1 november, is een initiatief van Main Capital Partners, een private-equity investeerder gespecialiseerd in de softwaresector.

De lijst meet sterk op relatieve omzetgroei. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat bedrijven meerdere jaren achtereen een notering halen. Sterker nog, bijna 60% van de namen in de huidige lijst stond vorig jaar niet op de lijst. FIQAS staat nu zelfs voor het derde achtereenvolgende jaar in de Main Software 50, wat voor slechts acht andere softwareondernemingen in de lijst geldt. Dit is het directe gevolg van de koers die FIQAS vaart: steady, maar gezond doorgroeien op basis van een hoge mate van recurring omzet, waarbij FIQAS ruim boven het toch al hoge gemiddelde in de lijst (56%) presteert. Minder zwaar weegt de winstgevendheid. Dat is jammer, omdat FIQAS juist in het afgelopen jaar het bedrijfsresultaat met 22% zag groeien. Dit alles roept de vraag op of het FIQAS volgend jaar gaat lukken een vierde notering op rij te bewerkstelligen.

Algemeen Directeur Rob Geleijn hierover: “Het is interessant om ons bedrijf op bepaalde financiële kengetallen te laten vergelijken met andere onafhankelijke softwareondernemingen. Hoewel we erg trots zijn dat we weer in de top 50 staan, is het halen van een notering geen doel op zichzelf. Aspecten zoals bijvoorbeeld investeren in kwaliteit, een goede werkgever zijn en het uitstralen van maatschappelijke betrokkenheid worden niet meegewogen. Zij zijn natuurlijk ook lastiger te kwantificeren, maar leiden in onze overtuiging op langere termijn wel tot resultaat.

CFO Annemiek Benner vult aan: “Het gaat goed met softwarebedrijven in Nederland, dus een notering behalen is elk jaar weer een prestatie op zich. Toch verwachten we in 2018 nog betere resultaten te boeken dan in 2017, zowel met betrekking tot omzetgroei als de groei van ons bedrijfsresultaat. We zijn dus benieuwd of dat weer bovengemiddeld blijkt te zijn en of we ook volgend jaar weer in de lijst kunnen komen. Hoe dan ook is het mooi dat we succesvol weten te blijven in een zo dynamische branche als de ICT. Er staan dit jaar slechts vier ondernemingen in de lijst die voor 1990 zijn opgericht en FIQAS is er daar één van. Dan doen we structureel dus iets goed.”

Meer informatie? Erik Henselmans / 06 – 13135273 of erik.henselmans@fiqas.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-08T16:48:36.000Z FIQAS Software B.V.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.