Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

JetServer kiest voor dedicated servers NovoServe

JetServer, een webhosting provider gevestigd in de buitenwijken van Jeruzalem in Israël, heeft gekozen voor het in Nederland gevestigde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hostingbedrijf NovoServe om zijn dedicated server omgeving te hosten. Het feit dat NovoServe beschikt over eigen datacenters in Doetinchem en Enschede, waarbij het bedrijf uitgebreid maatwerk biedt voor zijn dedicated servers, was voor JetServer doorslaggevend in de keuze voor NovoServe’s IaaS hosting infrastructuur.

JetServer, opgericht in 2006, is een snelgroeiend webhostingbedrijf met momenteel meer dan 80.000 website infrastructuren in beheer, waaronder platforms zoals Magento en andere resource-intensieve toepassingen. Dit Israëlische webhosting bedrijf levert diensten zoals: serversysteemontwerp en -beheer, implementatie van communicatienetwerken, virtualisatie en cloud computing. JetServer's klantenbestand bestaat voornamelijk uit klanten uit het Midden-Oosten, maar veel van deze klanten hebben wereldwijde activiteiten.

Om hun klanten een datacenter en ‘lage latency’ netwerkbereik in Europa te bieden, ging JetServer op zoek naar een IaaS hosting partner in Duitsland, Nederland of Frankrijk. Deze IaaS hosting partner moest in staat zijn om dedicated server pakketten met hoge capaciteit CPU en RAM alsmede een lage latency netwerkbereik in heel Europa te leveren. Ook moest deze hostingprovider kunnen inspelen op JetServer’s klant-specifieke webhosting behoeften.

Europees datacenter

NovoServe heeft twee eigen datacenters beschikbaar in Nederland, in Doetinchem en Enschede, en tevens een colocatie-gebaseerd datacenter in Frankfurt, Duitsland. Daarnaast beschikt NovoServe over een eigen ‘lage latency’ netwerk dat 6 PoP's verbindt in twee onderling verbonden ringen tussen Amsterdam en Frankfurt.

Deze grensoverschrijdende infrastructuur in Nederland en Duitsland, in combinatie met NovoServe’s mogelijkheden om volledig op maat ontwikkelde IaaS hosting engineering oplossingen te bieden, waren doorslaggevend voor JetServer bij de keuze voor NovoServe als IaaS hosting partner in Europa. JetServer gebruikt het datacenter van NovoServe in Doetinchem om zijn Europese dedicated server infrastructuur te huisvesten.

"De exacte locatie van het datacenter in Europa is niet relevant voor onze dedicated servers, of het nu in Nederland, Duitsland of Frankrijk is, zolang de netwerk latency in heel Europa laag is en de beschikbare bandbreedte hoog," zegt Eli Alum, CEO van JetServer. "Met NovoServe kunnen we ons netwerk wereldwijd uitbreiden. We hebben de kwaliteit van hun netwerkbackbone getest en deze bleek zeer redundant en solide. Wij kunnen op deze manier ons Israëlische datacenter netwerkontwerp naar Europa repliceren en tegelijkertijd ons hoge niveau van dienstverlening wereldwijd veiligstellen.”

Magento hosting

De datacenters in Nederland die eigendom zijn van en geëxploiteerd worden door NovoServe vormden voor JetServer een belangrijke overweging bij de keuze voor hun IaaS-hostinginfrastructuur. "Het feit dat zij hun eigen datacenters exploiteren als IaaS-hostingprovider is voor ons erg belangrijk," zegt Alum. "De eigen datacenters geven hen de mogelijkheid om uiterst flexibel te zijn met de technische oplossingen die worden geleverd. Veel zaken staan open voor discussie. Het is niet alleen een online dedicated server bestelsysteem waar je een server kunt bestellen en verder niets. NovoServe is in staat om ons als webhosting provider op maat gemaakte IaaS hosting oplossingen te leveren die voldoen aan onze specifieke eisen."

"Wij hebben bijvoorbeeld veel Magento klanten," zegt Alum. "Deze open source technologie biedt eigenaren van webwinkels flexibiliteit voor de winkelwagentjes van hun websites. De Magento open source technologie betekent ook dat zij volledige controle hebben over de functionaliteit en het algehele uiterlijk van hun online winkel. Flexibiliteit en maatwerk zijn dus echt essentieel voor online winkeliers. Ditzelfde geldt voor eisen die door online winkeliers gesteld worden aan webhosting. NovoServe komt ons hierin volledig tegemoet. Zij hebben eindeloze technische mogelijkheden en zijn bereid om flexibel te voldoen aan de meest veeleisende Magento e-commerce behoeften van klanten.”

Over JetServer

JetServer, opgericht in 2006 en gevestigd in de buitenwijken van Jeruzalem in Israël, biedt op maat gemaakte webhosting oplossingen voor klanten met veelal wereldwijde activiteiten. Het webhosting bedrijf levert diensten zoals: serversysteemontwerp en -beheer, implementatie van communicatienetwerken, virtualisatie en cloud computing. JetServer heeft hoogopgeleide engineers in dienst, alsmede DevOP's en technisch ondersteunend personeel - mensen die uitgebreide kennis weten te combineren met praktische technische ervaring welke door de jaren heen is opgebouwd. Het motto van JetServer is het leveren van snelle, efficiënte en professionele webhosting diensten aan klanten over de hele wereld, op maat ontwikkeld wanneer nodig. JetServer heeft momenteel meer dan 80.000 website infrastructuren in beheer, waaronder Magento webshops en andere resource-intensieve toepassingen.

Voor meer informatie over JetServer, ga naar: https://www.jetserver.net/

Over NovoServe

NovoServe is een internationale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider opgericht in 2015 en gevestigd in Doetinchem. Het bedrijf richt zich op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat, waaronder dedicated servers, virtuele servers (VPS-hosting), managed services, en meer. Het bedrijf heeft momenteel 2.000 dedicated servers in beheer. NovoServe is een private equity-ondersteund bedrijf dat zich richt op verdere internationale expansie in en buiten Europa. NovoServe wordt onder andere ondersteund door de Duitse participatiemaatschappij BE Beteilungen GmbH.

NovoServe heeft twee eigen datacenters beschikbaar in Nederland, in Doetinchem en Enschede. Deze datacenters kennen een 100% uptime geschiedenis. Daarnaast heeft NovoServe een colocatie-gebaseerd datacenter in Frankfurt, Duitsland. Deze drie datacenters zijn redundant met elkaar verbonden middels het grensoverschrijdende netwerk van NovoServe in Nederland en Duitsland. Dit netwerk heeft een schaalbaar ontwerp met een wereldwijd bereik en is voorzien van een slim routingontwerp ten behoeve van de IaaS hosting engineering oplossingen van NovoServe. De netwerkbackbone van NovoServe strekt zich uit over verschillende redundant verbonden datacenters met PoP's in de steden Amsterdam (NIKHEF), Frankfurt, Enschede (2x), Hengelo en Doetinchem.

Voor meer informatie over NovoServe, ga naar: https://www.novoserve.com/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-05T17:18:21.000Z NovoServe
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.