Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Low code en de opkomst van de citizen developer

Low code ontwikkelplatformen maken het mogelijk om met weinig of geen programmeerkennis software te ontwikkelen. Hierdoor is jouw organisatie minder afhankelijk van een developer. Met low code bouwen jouw eigen mensen de software gewoon zélf. LemonForce® Studio is een voorbeeld van zo’n low code ontwikkelplatform. Met het pakket kunnen gebruikers met weinig of geen programmeerervaring integraties bouwen om softwaresystemen met elkaar te verbinden. Low code platformen zoals LemonForce® Studio zijn sterk in opkomst. IT-adviesbureau Gartner heeft zelfs een nieuwe naam voor de gebruikers geïntroduceerd: de citizen developer.

In eigen huis

Het mooiste van citizen developers is dat ze gewoon in eigen huis zijn. Het zijn jouw collega’s. Mensen met voldoende kennis van de kritische processen in jouw organisatie, die het boeiend vinden om vanuit hun functie software-oplossingen te ontwikkelen. Als IT-verantwoordelijke selecteer jij deze mensen. Zij weten wat jouw organisatie nodig heeft en kunnen na een beetje training al snel met een low code pakket aan de slag.

Minder afhankelijk

Het werken met een low code pakket en citizen developers is dé oplossing voor het groeiend tekort aan programmeurs. Veel organisaties zijn erg afhankelijk van deze developers en lopen een groot risico als die kennis wegvalt. Met een low code pakket en citizen developers blijft de kennis bij eigen medewerkers in eigen huis. Eventuele nieuwe citizen developers kunnen snel intern worden opgeleid of extern worden aangetrokken. Hardcore developers blijven natuurlijk wel nodig voor de ingewikkelde programmeertaken en het maken van bouwstenen voor de low code platformen.

Visueel ontwikkelen

De reden waarom bijna iedereen met een low code pakket kan werken is dat het visueel is. Deze visuele manier van ontwikkelen maakt de interactie tussen citizen developers en eindgebruikers van de software ook veel effectiever. De eindgebruiker, vaak een collega of een klant, kan letterlijk naast de citizen developer zitten om de software samen te creëren. Zo kunnen wensen en ideeën optimaal worden vertaald.

Heel intuïtief

Hoewel veel low code pakketten visueel zijn, zijn ze niet allemaal intuïtief. Gebruikers hebben vaak nog veel training nodig. Dit is niet het geval met LemonForce® Studio. Het pakket is juist ontwikkeld om er zonder veel training snel mee te kunnen werken. LemonForce® Studio is dus visueel, zeer intuïtief en is met kant-en-klare bouwstenen heel gebruiksvriendelijk. Door het gebruik van standaard bouwstenen en een uniforme werkwijze wordt de kans op bugs bovendien geminimaliseerd.

Snel en goedkoop

De samenwerking tussen citizen developer en gebruiker verhoogt niet alleen de kwaliteit van de oplossing, maar verlaagt ook de ontwikkeltijd en kosten. Er wordt zelfs beweerd dat low code de ontwikkelduur met 75% verkort en de time-to-market met 3 keer versnelt. LemonForce® Studio is een sprekend voorbeeld van zo’n modern en compleet low code pakket om mobiele apps, cloud applicaties en on-premise pakketten eenvoudig te integreren. Een krachtig wapen voor onafhankelijkheid en kwaliteit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-29T13:49:00.000Z LemonForce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.