Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mansystems en FlowFabric bundelen krachten

Mansystems en FlowFabric bundelen krachten en gaan verder als grootste wereldwijde Mendix-partner. Unieke combinatie door verregaande branchekennis van FlowFabric en tech-focus van Mansystems.

Londen, 6 maart 2020 - Mansystems, toonaangevend implementatie- en supportpartner van Mendix, fuseert met FlowFabric, expert in ontwikkeling van businessapplicaties en Mendix Expert-partner in 2019. De bedrijven bundelen hun krachten en zijn daarmee de grootste wereldwijde Mendix-partner voor implementatie en support. Deze stap verstevigt de positie van Mansystems en FlowFabric in Nederland, waar het hoofdkantoor van beide bedrijven is gevestigd, en versnelt de reeds ingezette internationale expansie.

Vanwege schaalgrootte, complementaire kennis en ervaring zijn Mansystems en FlowFabric nu nog beter in staat om in te spelen op de toename van grensoverschrijdende klantaanvragen die het veranderde speelveld, na de overname van Mendix door Siemens, met zich meebrengt. De bedrijven samen zijn verreweg de grootste Mendix-partner met meer dan 130 ontwikkelaars in Nederland en 50 ontwikkelaars in Duitsland, waar Mansystems ook gevestigd is.

De beide bedrijven kennen veel overeenkomsten en zijn complementair aan elkaar. Mansystems heeft zich gevestigd als een toonaangevende speler in de low-code applicatiemarkt en heeft een sterke tech-focus. Sinds de oprichting in 2010, heeft FlowFabric een bewezen trackrecord in de sectoren wholesale, retail, verzekeringen, bouw en installatie middels het optimaliseren van complexe processen met Business Solutions op basis van het Mendix platform.

Arnold Zwart, CEO van Mansystems, over de krachtenbundeling: “Deze fusie verenigt twee toonaangevende Mendix Expert-partners. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie die de markt verder zal doen veranderen. Het samengaan met FlowFabric voegt een extra laag specialistische sectorkennis toe aan het toonaangevende dienstenpakket van Mansystems op het Mendix low-code platform, inclusief projecten, implementatie, support en onderhoud, eigen softwaretools en training van experts."

De aandeelhouders van FlowFabric, Kjeld Cornelissen, René Tusveld en Patrick Jansen van Doorn, blijven betrokken bij de onderneming en nemen strategische senior management posities in.

Kjeld Cornelissen, CEO van FlowFabric, voegt toe: “Het potentieel van de twee bedrijven samen is enorm doordat de marktfocus van FlowFabric wordt gecombineerd met de technologische expertise en internationale mogelijkheden van Mansystems. FlowFabric is een club met ambitieuze experts en met deze fusie komt onze groei in een versnelling. We voelen een sterke match met de bedrijfscultuur van Mansystems en hebben veel zin om als een team te gaan opereren.”

De deal volgt op de investering van €20 mln. in aandelen van Mansystems in augustus 2019 door Volpi Capital, een Europese middelgrote marktinvesteerder.

Crevan O’Grady van Volpi Capital voegt hieraan toe: “Deze fusie is een vroegtijdig succes in de buy-and-build-strategie van Volpi. De combinatie van FlowFabric en Mansystems biedt enorm veel potentie om de kansen in de low-code markt te benutten, zowel in binnen- als buitenland.”

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-10T13:51:00.000Z FlowFabric
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.