Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Onderzoek Propellor naar digitalisering ICT

Inzet van meerdere communicatiemiddelen en gebrek aan digitale koppeling maakt het salesproces trager Persbericht | Amsterdam - Propellor deed onderzoek naar de inzet van digitale koppelingen bij salesprocessen van channelpartners in de IT. Binnen de verkoop, inkoop en distributie werd er gekeken naar de effectiviteit van alle communicatiemiddelen: de inzet van email, digitale koppeling, telefoon en face-to-face.

Bij inzet van 3 communicatiemiddelen duurt het orderproces altijd langer.

De inzet van communicatiemiddelen is bij de bedrijven sterk gemixt. Slechts 11% gebruikt in het hele salesproces hetzelfde communicatiemiddel en de overgrote meerderheid gebruikt er minimaal twee, waarbij email bij 95% onderdeel is van de mix. In de meeste gevallen is dit in combinatie met telefoon.

Bedrijven die drie of meer middelen inzetten tijdens het orderproces, hebben automatisch ook een langere orderverwerking: zo bleek dat deze bedrijven er in alle gevallen langer dan een uur aan besteden, waar bijna de helft (45%) hun orders wel binnen één uur kan verwerken. Verder opvallend was dat van de bedrijven die er 10 of meer uur aan kwijt waren, 75% dan ook een mix van drie of meer communicatiemiddelen inzet.

Zonder digitale koppeling duurt opdrachtbevestiging veel langer

60 procent van de ondervraagden bleek geen digitale koppeling te gebruiken in het verkoopproces. Bij deze groep duurt niet alleen het totale proces langer, maar is ook de tijd tussen de opdracht en de bevestiging zit veel langer. Zo wacht bijna 30% van de koppelingsloze bedrijven langer dan twee weken op hun opdrachtbevestiging en 37% langer dan een week. Dit ziet er bij de groep met een digitale koppeling heel anders uit: de helft ontvangt zijn bevestiging binnen één dag en slechts 9% wacht langer dan twee weken. De overige bedrijven van deze groep ontvangt de bevestiging binnen één week.

Renewals bijna altijd handmatig uitgevoerd

Door IT channel partners in Nederland wordt door een derde helemaal geen gebruik gemaakt van een digitale koppeling in hun processen. Het was opvallend te zien dat gemiddeld 34% wel een digitale koppeling gebruikt in het salesproces, maar dat slechts één procent van de bedrijven aangaf hun renewal processen volledig online af te handelen, terwijl herhaal verkopen zich daar juist uitstekend voor lenen. Renewals gaan meestal via het versturen van een handmatige e-mail door binnendienst; een derde geeft dan ook aan tussen 5 en 10 uur bezig te zijn met het totale renewal proces.

“Vaak wordt er binnen salesprocessen een complexe mix van communicatiemiddelen ingezet waardoor één bron van waarheid ontbreekt. Foutmarges zien we dan vaak oplopen tot zo’n 17%. Door het digitaliseren van processen, kunnen foutmarges worden teruggebracht tot nul."  - Jans Graver, CEO Propellor

Over Propellor

Propellor digitaliseert en automatiseert inkoop- en verkoopprocessen voor bedrijven die actief zijn op de zakelijke markt. Propellor’s digitale platform geeft haar klanten een helicopterview van het hele proces en digitaliseert de inkoop en verkoop van klantorder tot distributie. Door het automatisch verwerken en doorzetten van orders, streeft Propellor naar een foutloos en snel orderproces.

Website

https://www.propellor.eu/

https://www.propellor.eu/ict-channel-partners

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-12T10:04:30.000Z Propellor


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.