Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

30%-70% besparen d.m.v. gebruikte licenties

LicentieKeurmerk is het onafhankelijk keurmerk voor tweedehands Microsoft volume licenties. We assisteren, controleren en certificeren de aan- & verkoop van licenties. Onze leden zijn; (Zorg)Instellingen, Gemeenten, Overheid en (groot) MKB. We garanderen; de transfer, de geldigheid en de auditproof budgetbesparing.

LicentieKeurmerk is het onafhankelijke Europese platform, om organisaties risicoloos te laten profiteren van de mogelijkheden die gebruikte/overtollige volume licenties bieden.

Organisaties die willen besparen op hun IT kosten, kunnen overwegen om gebruikte licenties in te zetten. Dit is een aantrekkelijk alternatief t.o.v. de aanschaf van nieuwe licenties, die vervolgens veelal “gedowngrade” moeten worden. Daarbij komt ook nog eens dat de investering veel hoger is dan voor overtollige licenties. 

LicentieKeurmerk is opgericht door de vraag uit de markt naar meer zekerheid om gebruikte software licenties te implementeren binnen organisaties. Bedrijven kunnen nu met dit onafhankelijke keurmerk met zekerheid overtollige licenties in gebruik nemen. Dit alles auditproof.

Het in- of verkoopproces van overtollige licenties moet aan een aantal voorwaarde voldoen. Deze voorwaarde controleren wij bij elke transactie en geven daar een goedkeuringsstempel op. Om dit alles te monitoren heeft ieder lid een eigen dashboard. Hiermee zijn partijen er zeker van dat wat ze in gebruik nemen volgens de regels is verlopen. En dus hiermee zorgeloos kunnen werken.

Wij bieden gebruikers van overtollige licenties aan om via een eigen portal offertes te plaatsen bij gecertificeerde professionals die aangesloten zijn bij het keurmerk. Verder kunnen wij helpen bij audits en geven wij advies. En hebben wij een netwerk van verschillende Resellers die hun advies en diensten aanbieden.

Op het platform kunnen Professionals hun diensten en producten presenteren aan de diverse gebruikersgroepen. Deze zijn vaak al op de hoogte van de voordelen en besparingen die het in gebruik nemen van overtollige licenties met zich mee brengt.

Ook stellen wij bedrijven in staat om de niet (meer) in gebruik zijnde licenties te verhandelen en contant te maken. Deze overtollig geworden licenties komen vaak vrij bij: faillissementen, overnames, samenvoeging, krimp, bij overgaan op een andere ict-structuur, beëindiging van bedrijf, etc.

Hiermee is vaak nog behoorlijk wat financieel gewin te halen. Economische waarde die anders op de plank blijft liggen en verdampt.

Resellers die aangesloten zijn bij het LicentieKeurmerk geven bedrijven en organisaties advies over het implementeren van de gebruikte software licenties zodat ze gewoon op hun oude systemen door kunnen groeien, of naar een upgrade kunnen overstappen zonder daarvoor te veel budget te hoeven aanspreken. Kortom een organisatie die het reilen en zeilen van de handel in gebruikte software licenties in goede banen leidt. Zodat zonder twijfel de licenties in gebruik kunnen worden genomen. 

Kortom een organisatie die het reilen en zeilen van de handel in gebruikte software licenties in goede banen leidt. Zodat zonder twijfel de licenties in gebruik kunnen worden genomen.

Wij zijn aanwezig op de beurs Zorg&ICT;. 7-9 April Jaarbeurs Utrecht stand 01.B127

Wij nodigen u graag uit ons te bezoeken op de beurs via onderstaande link. (gratis toegangs bewijs)

https://www.databadge.net/zict2020/reg/?link=5505dbba73951be56fc5&lan=NL

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-12T12:07:35.000Z LicentieKeurmerk B.V.


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.