Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Heineken anonimiseert test data met DATPROF software

Heineken heeft een oplossing gevonden voor haar test data management uitdagingen. Ze koos voor de Test Data Management Suite van DATPROF. Dankzij deze oplossing kan Heineken haar test data nu consistent anonimiseren over de verschillende systemen, verdeeld over zeven verschillende landen. Daarnaast kunnen test teams nu eenvoudig hun eigen dataset verversen.

Voor veel bedrijven en organisaties is het een grote uitdaging om test data over complete ketens zowel technisch als functioneel te anonimiseren. Zeker bij Heineken, waar ze een mix van database technologieën hebben, bestaat het risico op zogenaamde ‘silo oplossingen’. Het voordeel van consistent anonimiseren (al dan niet met behulp van synthetische test data) is groot: op deze manier kunnen tests met anonieme maar toch ‘herkenbare’ data door de keten heen worden uitgevoerd, met één en hetzelfde testgeval. Door test teams zelf in staat te stellen hun verversingen in de keten uit te voeren wordt dure consultancy overbodig en wordt veel tijd bespaard.

DATPROF heeft wederom gebruikt gemaakt van de samenwerking met EPI-USE Labs. Hierdoor is het voor Heineken mogelijk om data op dezelfde wijze – zowel technisch als functioneel – te anonimiseren over SAP en non-SAP databases heen. “De integraties van DATPROF zijn de kers op de taart. Met de SAP test data management oplossing Data Sync Manager van EPI-USE Labs is consistent maskeren over verschillende technologieën mogelijk. Een andere integratie bij Heineken vindt met Symphony4SAP’s orchestration suite plaatst waardoor het mogelijk is om een verversing volledig te automatiseren met behulp van de DATPROF API,” aldus Bert Nienhuis, Chief Product Officer bij DATPROF.

Over DATPROF

Softwarespecialist DATPROF ontstond in 2009 en is Nederlands marktleider op het gebied van test data management. Door de grote verscheidenheid aan klanten, in zowel de publieke als de private sector, heeft ze een uitgebreid track record. DATPROF is onafhankelijk en gebruikt haar wereldwijde partnernetwerk om de oplossingen bij haar klanten te brengen. DATPROF vereenvoudigt het verkrijgen van de juiste test data op het juiste moment.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-14T20:40:55.000Z DATPROF


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.