Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BCT behaalt internationaal erkende certificeringen ISO 16175 en ISO 9001

Sittard – BCT Software, specialist in Enterprise Information Management, heeft recentelijk de certificeringen ISO 16175 en ISO 9001 ontvangen. Hiermee bewijst BCT dat het ECM-platform Corsa aan de moderne internationale norm voor record management voldoet en dat de kwaliteit van de bedrijfsprocessen aansluit bij de eisen van de klant.

Record- en informatiemanagement

ISO 16175-1:2020 is een internationale norm die functionele vereisten voorschrijft voor record management software. Met deze geüpdatete certificering voldoet BCT’s ECM-platform Corsa, dat de basis vormt voor tal van BCT-oplossingen, aan een moderne, internationale norm. Dit geeft klanten zekerheid dat BCT aan alle eisen voldoet die worden gesteld aan het omgaan met informatie en goed record management.

Peter Reidsma, Product Manager Corsa platform bij BCT, vertelt hierover: “BCT vindt certificering volgens een internationale norm zeer belangrijk, zeker als internationaal georiënteerde onderneming. Deze certificering erkent het feit dat Corsa beschikt over functionele vereisten en richtlijnen voor softwaretoepassingen die digitale documenten en records beheren. Corsa was reeds NEN 2082 gecertificeerd, een verouderde norm voor record management. We zijn erg blij dat de hoge kwaliteit van Corsa nu met het ISO 16175 certificaat opnieuw bevestigd is.”

 

Effectief kwaliteitsmanagementsysteem

De optimale kwaliteit van processen is een van de belangrijkste criteria voor het succes van een onderneming. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de klanttevredenheid. De basis hiervoor is een certificering volgens ISO 9001:2015. Deze norm stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en geeft duidelijkheid over de vraag: wie doet wat, wanneer, hoe? Met deze certificering toont een bedrijf aan klanten en prospects dat de processen voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen en dat het waarde hecht aan continue verbetering.

Dimitri Palmen, Directeur bij BCT, voegt hieraan toe: “Wij zijn trots dat BCT deze certificeringen in ontvangst heeft mogen nemen. Dit is een mooi bewijs van de voortdurende optimalisatie van onze processen en voor het voldoen aan de eisen van onze klanten. Bovendien is de certificering volgens ISO 9001 een uitstekende en logische aanvulling op onze reeds behaalde certificering ISO 27001, de internationale norm voor informatiebeveiliging.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-23T08:30:52.000Z BCT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.