Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Intercept internationaliseert razendsnel met digitale én lokale aanpak voor

Met de komst van COVID-19 leek de wereld even stil te staan. Terwijl veel bedrijven wachtten op wat er komen ging, koos Intercept voor een andere strategie. Met online workshops, een locatie-onafhankelijke propositie en een groeiend internationaal team, bouwde de Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) klantrelaties op in zes nieuwe landen. Ook trad zij toe tot de Cloudnative Community. En opende zij kantoren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Want naast een digitaal aanbod is fysieke aanwezigheid, met lokale specialisten, een belangrijke succesfactor in haar internationaliseringsstrategie.

Volwassenheid en potentie

“Wereldwijd zagen we een explosieve groei op het gebruik van public cloud diensten. Dit was hét moment om gas te geven”, vertelt mede-oprichter en CTO Rinie Huijgen. Toen de pandemie haar intrede deed, was dit voor Intercept het moment om de kansen in nieuwe markten te onderzoeken. “Hierbij hebben we sterk gekeken naar de volwassenheid van de markt en de potentie van nieuwe en bestaande Independent Software Providers (ISVs)”, vertelt Deni Harrewijn, Global lead ISV bij Intercept. Zo definieerde de Azure-specialist haar vier focus regio’s: de Benelux, DACH, de Nordics en het Verenigd Koninkrijk.

Wereldwijd en lokaal

Op basis van de potentie van nieuwe markten, en het groeiende aantal collega's in die regio's, opende Intercept halverwege 2021 twee nieuwe kantoren: één in München en één in Newcastle. “We werken over de hele wereld, maar we zijn met deze twee nieuwe kantoren nu ook ook lokaal aanwezig. Met medewerkers die niet alleen de taal spreken, maar ook weten hoe de markt werkt”, aldus Huijgen.

Dedicated Azure-specialist

Op het gebied van cloudadoptie zijn de twee landen erg verschillend. “Duitse softwarebedrijven zijn vaak traditioneel georiënteerd en staan nog aan het begin van hun cloudreis. Terwijl veel softwarebedrijven in de UK al een volwassen status bereikt hebben”, vertelt Huijgen. Ondanks deze grote verschillen, zoeken ISV’s in beide landen hetzelfde: een dedicated Azure-specialist, die hun uitdagingen en ambities begrijpt én de markt kent. Met de komst van de twee nieuwe kantoren voorziet Intercept in deze vraag.

Internationale organisatie

De internationale uitbreiding betekent niet dat Intercept haar focus op de Nederlandse markt verlegt. “De Nederlandse softwaremarkt is toonaangevend en groot. Daar zijn we nog lang niet klaar”, aldus cloud enthousiast Huijgen. Met het openen van deze nieuwe kantoren laat Intercept zien dat het niet meer een Nederlandse, maar een internationale organisatie is. “We draaien onze diensten letterlijk op alle continenten en bouwen hard aan een internationaal team.”

Wereldwijde ISV partner

De kantoren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn het begin van de internationale expansie van Intercept. “In de toekomst zullen er nog meer kantoren geopend worden”, legt Harrewijn uit. “De keuze voor de locatie wordt bepaald door de potentie van de markt, het talent en onze eigen ambities. Ons doel is om wereldwijd dé Microsoft partner voor ISV’s te worden.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-31T16:04:41.000Z Intercept


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.