Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Maak jij gebruik van betrouwbare software toepassingen?

Software aanbieders en veiligheid, het is een combinatie die lang niet altijd goed samen gaat. Als je de gemiddelde persoon vraagt of hij of zij gebruik maakt van betrouwbare software toepassingen, is lang niet iedereen in staat om dit met 100% zekerheid te bevestigen. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen waarvoor je kunt kiezen om je PC sneller en beter te laten functioneren maar hoe veilig zijn die? Alleen de ervaringsdeskundigen kunnen je het antwoord geven.

Veiligheid in softwaregebruik geboden

Als ICT’er weet je als geen ander dat veiligheid in softwaregebruik geboden is en dan drukken we het nog voorzichtig uit. Je computer loopt immers altijd gevaren. Met een goede virusscanner kun je een prima schild vormen tegen virussen en malware. De cookies en andere “digitale rommel” kunnen nog altijd de computer zeer traag maken. In dat geval kan een goede schoonmaakactie zeer effectief werken. Programma’s zoals CleanMyMac of CleanMyPC lijken hiervoor prima oplossingen maar hoe goed zullen deze toepassingen je computer echt schoonmaken? Door het te ervaren kun je een goed antwoord geven op deze vraag maar neem jij dan het risico om het aanbod te testen als je afhankelijk bent van je digitale toepassingen? Veel mensen zijn niet bereid om dit soort risico’s te nemen.  

Hoe kom je erachter dat je de keuze maakt voor betrouwbare software?

Het bovenstaande roept de vraag op hoe je er op een eenvoudige manier achter komt dat je de keuze maakt voor betrouwbare software als je op het punt staat om hierin een investering te doen. Heb je iemand in je naaste omgeving die al gebruik maakt van de betreffende software? In dat geval kun je bij hem of haar om advies vragen. Deze persoon is immers dé ervaringsdeskundige waar jij naar op zoek gaat. Als je deze persoon niet in je omgeving hebt, kun je ook op zoek gaan naar reviews. Als je voor deze review een website bezoekt die gericht is op het verzamelen van dit soort beoordelingen, weet je zeker dat je een eerlijk advies krijgt van personen die daadwerkelijk het betreffende aanbod (in dit geval software) gebruikt hebben. 

Zijn CleanMyMac of CleanMyPC betrouwbare software toepassingen?

Om nog even terug te komen op ons voorbeeld want we kunnen het ons goed voorstellen dat je wil weten of CleanMyMac of CleanMyPC betrouwbare software toepassingen zijn? In dit geval zijn dit twee oplossingen voor je computer die worden aangeboden door MacPaw. Het is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van computersoftware en dan met name op het veilig gebruik van je device. Een specialisatie hoeft echter nog niet vanzelfsprekend te zeggen dat het aanbod ook voldoet aan je wensen op dit gebied. Daarom is het goed om dit te ontdekken in de MacPaw reviews die je op de genoemde review sites kunt vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-30T16:15:43.000Z DBOm


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.