Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Duurzaam ondernemen? Ga voor refurbished laptops

Heb jij de ambitie om een onderneming te starten en wil je dit op een zo duurzame manier doen? Dan maak je met de aanschaf van een refurbished laptop een goede start. Veel mensen denken dat je concessies doet als je deze keuze maakt. Het tegendeel is echter het geval. Je kiest hiermee voor een device waar je nog jaren onbezorgd gebruik van kunt maken zonder de milieuonvriendelijke keuze te moeten maken om een nieuwe laptop aan te schaffen. Meer duurzaamheid kun je niet wensen!

Duurzaamheid als onderscheidende waarde in onze maatschappij

Duurzaamheid is een hot item in onze maatschappij. Veel mensen zijn er zich zeer van bewust hoe diep het voetspoor is dat ze in de aarde achterlaten. Dit komt onder andere tot uiting in het stijgend aantal duurzame ondernemingen. Een duurzame keuze is iets wat vaak zeer gewaardeerd wordt door de doelgroep. Duurzaamheid vormt hierdoor steeds meer een onderscheidende waarde in onze maatschappij. Als je de intentie hebt om een duurzame onderneming op te zetten, heb je hier zeer veel mogelijkheden in. De eerste stap vormt de aanschaf van een refurbished laptop.            

Hoe duurzaam is een refurbished laptop?

Het bovenstaande roept uiteraard de vraag op hoe duurzaam een refurbished laptop is. Door te kiezen voor dit soort gebruikte laptops geeft je deze devices een tweede leven. In veel gevallen zijn dit soort laptops al in een vroeg stadium al afgeschreven door de grotere bedrijven. Hiermee maak je dus niet alleen voor jezelf een prima keuze maar zeker ook met het oog op het milieu. Heb je jezelf wel eens gerealiseerd dat je per aanschaf van een refurbished laptop tot wel 220 KG CO2 kunt besparen? Dit komt eenvoudigweg omdat er geen nieuwe laptop hoeft geproduceerd te worden als jij een gebruikt exemplaar aanschaft. 

Hoe goed zijn refurbished laptops?

Veel mensen denken dat ze een concessie doen op de kwaliteit als ze kiezen voor een refurbished laptop. Als je kiest voor een betrouwbare aanbieder is dit zeker niet het geval. Je koopt dan een goede refurbished laptop die niet alleen op een professionele manier nagekeken is maar ook op deze manier is onderhouden. In veel gevallen komen deze laptops immers van de genoemde grote bedrijven af. Deze bedrijven bezuinigen zeker niet op hun devices. Dit betekent dat ze gekozen hebben voor laptops die voorzien zijn van de nieuwste processors, RAM geheugen en voorzien zijn van schermen met een hoge resolutie. Jij kunt deze laptops kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijsstelling. Dit bewijst dat duurzaam zeker niet altijd meteen ook duur hoeft te zijn!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-03T13:45:14.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.