Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Object Guild komt met een nieuwe aanpak voor software ontwikkeling

Een chatbot stuurt je naar de FAQ, de FAQ wijst je naar de customer service en de customer service snapt überhaupt niet waarom je dat probleem hebt, want “zo staat het niet in ons systeem”. #ComputerSaysNo. Herkenbaar?

 

Mens centraal

Door alle ICT-optimalisaties en productiviteitsslagen zijn we bijna vergeten dat de mens van nature een vindingrijk en creatief wezen is. De scripts en lijstjes zijn vaak al zó voorgeprogrammeerd bij een klantenservice of medewerkersportaal, dat er nog maar weinig ruimte is voor oprechte nieuwsgierigheid en oplossingsgericht denken. Dat kan écht anders vinden Jonathan en Erik, partners in Object Guild. “Het is juist belangrijk om de mens centraal te zetten in het ontwerpen van software. Wanneer medewerkers binnen een organisatie de juiste tools in handen hebben, kunnen zij zélf juist heel goed inspelen op complexe vraagstukken”, zegt Jonathan van Alteren, founder van Object Guild.

 

Antropologie én software

Om dit te realiseren, komt Object Guild met een nieuwe aanpak: het combineren van antropologie, storytelling, psychologie én software. Een verrassende combinatie die zeer versterkend werkt. “In onze aanpak verwerken wij echte verhalen van de werkvloer in het ontwerp. We observeren en interviewen diverse sleutelpersonen in de organisatie en lopen daadwerkelijk mee op verschillende afdelingen”, zegt Erik Stel, die sinds augustus jl. mede-partner is geworden van het bedrijf. “Ik heb in het verleden vaak gezien dat de praktijk anders is dan wat er in procesbeschrijvingen of handleidingen staat beschreven en juist die afwijkende ervaring is essentieel om mee te nemen in het ontwerpproces van de software.”

 

Flexibele software

Naast het verwerken van verhalen van de werkvloer, wordt de software zelf ook anders ontworpen. Object Guild maakt deze aan de hand van ‘losse objecten’. Dat wil zeggen dat ieder proces, product en/of activiteit als los onderdeel wordt ontwikkeld. “Hierdoor kun je aan elk object een vraag stellen of een opdracht meegeven, waardoor het eigenlijk net medewerkers zijn”, geeft Jonathan aan. “Zo ben je flexibel en kun je als organisatie ook na afloop van het ontwerpproces nog aanpassingen doorvoeren in de software”, vult Erik aan. Bij veel ICT-oplossingen wordt maandenlang van alles ontwikkeld en is de flexibiliteit na oplevering ver te zoeken. “Wij hebben na 2 à 3 weken al wat staan, zodat de mensen op de werkvloer er gelijk mee aan de slag kunnen en we met elkaar de juiste tools ontwikkelen om het team volledig in haar kracht te zetten.”

 

Over Object Guild

Object Guild ondersteunt purpose driven organisaties door menselijke software te ontwerpen. Hierbij nemen zij medewerkers mee in het maakproces. Ze beschrijven en verwerken echte verhalen van de werkvloer, kijken naar gedrag en overtuigingen en ontwerpen en bouwen software die daar optimaal op inspeelt en bij aansluit. Deze laat de regie bij de medewerkers zelf, zodat zij de glansrijke hoofdrol kunnen vervullen in hun werk.

 

Neem snel een kijkje op de nieuwe website: https://objectguild.com

Of volg Object Guild op LinkedIn: https://linkedin.com/company/objectguild

 

Voor vragen en meer informatie neem contact op via: contact@objectguild.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-11T09:01:03.000Z Object Guild


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.