Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat maakt het gebruik van een gaming toetsenbord zo praktisch?

Als je een fanatieke gamer vraagt wat de essentiële features zijn om op de meest prettige manier te kunnen gamen, is de kans groot dat hij of zij je vrij snel wijst op een gaming toetsenbord. Als je niet erg thuis bent op gebied van gamen, vraag je jezelf wellicht af wat het gebruik van een gaming toetsenbord zo praktisch maakt. In dit artikel ontdek je het antwoord op deze vraag.

Wat zijn de verschillen tussen een game toetsenbord en een “normaal” keyboard?

De kans is groot dat als je wat fanatieker gaat gamen, je snel besluit om je normale keyboard te vervangen voor een game toetsenbord. Een “normaal” keyboard is niet geschikt om er wat fanatieker op te gamen. Een game toetsenbord is immers speciaal voor deze doelstelling ontwikkeld en beschikt over de snelheid, de stevigheid, functionaliteiten en een design dat volledig past bij een optimale game ervaring. Daarnaast zijn de toetsenborden voor gamers ergonomisch vormgegeven wat van groot belang is omdat hier een lange tijd en zeer intensief gebruik van wordt gemaakt. 

Aspecten als achtergrondverlichting, macro-knoppen en het anti-ghosting systeem zorgen voor een verdere perfectie van de game omstandigheden. Daarnaast heeft een geschikte gaming toetsenbord een hoge responscapaciteit en kun je hierop de werking van een aantal toetsen blokkeren. Hiermee kun je voorkomen dat je ineens naar een Windows scherm kijkt als je volop in de game zit. Het gebruik van een gaming toetsenbord is dan ook zeer praktisch.

Verschillende soorten gaming toetsenborden

Hebben we je interesse gewekt in gaming toetsenborden en ben je van plan een exemplaar te kopen? Dan wacht je een aantal keuze die je moet maken. Er zijn immers verschillende soorten gaming toetsenborden op de markt en het ene keyboard is de andere zeker niet. De eerste stap die je zet bij het kiezen van het meest geschikte keyboard om games mee te spelen, is de keuze tussen een mechanische-, membraan- of semi-mechanische toetsenborden. Een mechanisch toetsenbord maakt gebruik van switches om een hoog niveau in precisie en gevoeligheid te creëren. 

Een membraan gaming keyboard is een meer functioneel toetsenbord dat je kunt gebruiken om te gamen en voor normaal computer gebruik. De interne structuur van dit keyboard wordt vormgegeven door rubberen membranen die het toetssignaal ontvangen. De gunstige prijs/kwaliteitverhouding van dit soort toetsenborden worden gezien als een van de belangrijke voordelen van een membraan gaming keyboard maar het is ook goed om hierbij op te merken dat het rubber ervoor zorgt dat het gebruik van dit toetsenbord nauwelijks gebruik maakt. 

Tot slot kun je de keuze maken voor semi-mechanische keyboard. Vooral beginnende gamers maken vaak deze keuze omdat dit soort toetsenborden een hybride structuur hebben. Een semi-mechanische keyboard vormt een combinatie tussen de bovenstaande opties, hebben een stevige toetsaanslag, bieden een zeer behoorlijke nauwkeurigheid en worden tegen een gunstige prijsstelling aangeboden. 

Kiezen voor een bedrade- of een draadloze gaming toetsenbord? 

Een andere keuze die je moet maken is tussen een bedrade- of een draadloze gaming toetsenbord. Een goed draadloos toetsenbord biedt je alle flexibiliteit om prettig te gamen maar je bent afhankelijk van een goede Bluetooth verbinding. Bedraad spelen heeft weer als voordeel je een hogere latentie hebt. Er is dus geen vertraging in de dataoverdracht over je datacommunicatienetwerk. Wat voor jou de beste optie is, is aan jou om te beslissen.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-16T09:45:15.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.